De ce e atat de importanta vizita la Gradina Zoologica

/ / Modificat: 2019-08-26
De ce e atat de importanta vizita la Gradina Zoologica

Inca ne mai bucuram de vacanta si de concedii, iar una dintre cele mai memorabile iesiri pe care le putem face este la o gradina zoologica.

Este nu doar un mod inedit de relaxare, ci si o oportunitate educationala pentru cei mici.

Copiii care traiesc la oras interactioneaza rar cu animalele. Multi nu stiu bine cum arata o gaina, o vaca ori o capra, pentru ca fie nu mai au bunici la tara, fie n-au avut ocazia sa ajunga in mediul rural. La Zoo, insa, este locul ideal de a le face cunostinta celor mici cu lumea necuvantatoarelor, cu specii fascinante de animale, nu doar cu cele domestice.

Gradina zoologica este, asadar, locul ideal pentru a petrece o dupa-amiaza distractiva si educativa in compania familiei si a prietenilor. Este un loc de care ne putem bucura la maximum. Nu doar ca ajungem sa vedem si sa invatam o mare varietate de animale, dar exista si spatii larg deschise, potrivite si pentru alte activitati. Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri impreuna cu copiii de o iesire de neuitat.

Gradinile zoologice sunt locuri special amenajate in care gasim animale exotice care traiesc in captivitate, ingrijite de om. Printre ele se numara si multe specii care sunt in pericol de disparitie, iar gradinile zoologice se ocupa de conservarea lor. Fiecare animal traieste intr-un spatiu conceput pentru a-i imita habitatul natural, asa incat sa se simta cat mai confortabil.

Vorbeste-le copiilor inainte de a ajunge la Zoo

O vizita la gradina zoologica ii invata pe copii dragostea pentru natura si animale. Pe parcursul vizitei este important sa le explici copiilor care sunt consecintele disparitiei unei specii si dezechilibrul pe care il poate provoca in regnul animal.

Conversatia va fi un instrument excelent care le va permite copiilor sa inteleaga cat de valoroase sunt animalele pe care le vor vedea in realitate. Este momentul perfect pentru ei sa invete si sa arate dragoste si respect pentru flora si fauna.

In acelasi timp, este important sa le amintim celor mici despre regulile pe care trebuie sa le respecte cei care viziteaza gradina zoologica. De exemplu, sa nu puna mainile pe custi si sa nu bata in geam sau sa hraneasca animalele.

zoo1

Afla-le interesele

Intreaba-i pe copii ce animale cred ei ca vor vedea la gradina zoologica si care sunt cel mai curiosi sa stie cum arata in realitate. Pe baza raspunsurilor lor vei putea face traseul prin parcul zoologic. In felul acesta, le vei mentine treaza atentia si le vei pastra entuziasmul pe toata durata excursiei. De asemenea, ii va face pe copii sa se simta importanti, deoarece ai tinut cont de interesele lor.

Ia cu tine cele necesare

Tine cont de faptul ca vizita la Zoo poate dura si 3-4 ore, iar copiilor fara indoiala ca li se va face foame si sete. De aceea, e bine sa pregatesti de acasa sandvisuri, fructe si sticle cu apa. Nu uita nici servetelele umede antibacteriene si o punga pe care sa o folosesti pentru a strange gunoiul format.

De asemenea, veti petrece mult timp in aer liber si este important sa protejezi pielea copiilor de razele soarelui, dar si de insecte. Asta inseamna ca trebuie sa iei cu tine o crema de soare si un repelent.

In ceea ce priveste imbracamintea, cel mai bine este sa alegi ceva confortabil. Copiii e bine sa fie imbracati colorat, asa incat sa iti fie usor sa ii identifici daca se ratacesc.

O vizita cu familia ta la gradina zoologica este o experienta distractiva atat pentru copii, cat si pentru adulti de orice varsta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre