Ce puteti face din cutiile de cereale

/ / Modificat: 2014-04-16
Ce puteti face din cutiile de cereale

Cutiile goale de cereale se pot transforma, cu putina imaginatie si indemanare, in pungi de cadouri, jucarii pentru copii ori cosuri de depozitare utile pentru casa. Inainte de a te gandi sa arunci numeroasele cutii de carton de la cerealele pe care copilul le mananca in fiecare dimineata, la micul dejun, gandeste-te sa le reciclezi. Transforma-le in obiecte si lucruri inedite, care te ajuta sa economisesti bani si sa ajuti copilul sa-si dezvolte abilitatile de mester, dar si imaginatia!  

Cutii pentru arhivare si depozitare acte

Daca desenele copilului tau stau intinse peste tot pe birou ori actele tale de la serviciu nu-si gasesc locul prin casa, poti improviza o cutie pentru depozitarea si arhivarea lor. Ai nevoie de 2 sau 3 cutii dreptunghiulare, decupate la un capat, pe care sa le lipesti unele peste altele. Imbraca-le in hartie de cadouri sau colorata, in nuante asortate cu designul camerei in care vrei sa le pui. 

Punga de cadouri

punga-cadou

Modelele de pungi de cadouri s-au diversificat de-a lungul timpului. Unele dintre cele mai la moda modele sunt cele cartonate, cat mai vesele si colorate. Daca esti nevoita sa daruiesti un cadou si nu ai nicio punga la indemana, improvizeaza una dintr-o cutie dreptunghiulara de cereale. Decupeaza cutia la un capat pentru a forma deschiderea. Decupeaza si manerele, apoi imbrac-o in orice hartie colorata pe care o ai prin casa. Impinge usor marginile laterale superioare in interior, pentru a permite inchiderea pungii.

Carnetel sau caiet cu coperta groasa

caiet-coperta

Improvizeaza un carnetel sau caiet personalizat, pe care sa il transformi intr-un jurnal personal din cea mai simpla cutie cartonata de cereale. Decupeaza marginile inguste (deschiderea si fundul cutiei) si una dintre partile laterale. Imbraca suprafata in hartie colorata sau imprimata cu desene haioase, apoi ia un top de foi de hartie, gros cat cutia, si coase-l, capseaza-l ori lipeste-l in interior, de margineaza acesteia.

Suport decorativ pentru lumanari

suport-lumanare

Cutiile de cereale se pot transforma cu succes si in decoratiuni pentru casa. Taie marginile cutiei, iar dintr-o bucata, formeaza un cilindru. Picteaza-l sau coloreaza-l dupa bunul plac, iar deasupra lui, aplica o bucata metalica circulara, pe care sa asezi lumanarica.

Cosuri decorative

  Transforma cutiile de cereale in cele mai sic si practice cosuri pentru depozitarea diverselor lucruri de prin casa. Decupeaza toate fetele cutiei si apoi joaca-te cu ele asamblandu-le in tot felul de forme: dreptunghiulare, patrate, trapezoidale etc. Imbraca fiecare cutie in hartie intr-o singura culoare, apoi decoreaz-o cu accesorii ori picteaz-o cu tot soiul de modele, in acord cu nuantele in care ti-ai amenajat camera.

Masca pentru fata

masca-fata

Cutiile de cereale se pot dovedi materiale utile pentru confectionarea mastilor pentru fata ale copilului tau, de care are nevoie la diverse serbari ori evenimente distractive. Modeleaza un schelet de masca patrat sau rotund, adaptat formei fetei copilului. Decupeaza zonele aferente ochilor, pentru a permite copilului sa vada atunci cand o poarta. Pe acest schelet simplu, asambleaza tot soiul de elemente decorative pentru a modela chipuri de animalute, personaje de desene sau alte creaturi de care copilul este pasionat.

Rama foto

rama-foto

Cutiile de cereale sunt facute cel mai adesea din carton, iar cartonul este materialul care se preteaza cel mai bine la confectionarea unor rame foto simpatice, pentru camera copilului. Decupeaza rame dreptunghiulare din cutia de cereale, dar si picioruse de sustinere, si apoi imbraca-le pe toate in hartii decorative. Monteaza piciorusele de sustinere prin lipire sau capsare si apoi lasa copilul sa decoreze ramele dupa bunul plac.

Organizator pentru sertare

organizator-sertar

Organizatorul pentru sertare iti permite sa tii lucrurile in ordine, la locul lor, si sa nu mai pierzi timp cautandu-le anapoda. Poti realiza un astfel de organizator compartimentat din cutiile de cereale. Il poti adapta pe masura sertarului in care vrei sa-l asezi. Decupeaza bucati lungi, dreptunghiulare de carton, de o grosime care sa aiba jumatate din inaltimea sertarului. Asambleaza-le intre ele si creeaza spatiile de depozitare mai mici sau mari, in functie de cum vrei sa-ti compartimentezi sertarul si ce obiecte pui in fiecare spatiu.

Vederi colorate si personalizate

vederi-colorate

Intoarce-ti privirea spre trecut, cand e-mailurile si internetul nu erau la mare cautare, si ajuta-ti copilul sa descopere bucuria de a trimite vederi celor dragi, cu ocazia sarbatorilor, aniversarilor sau a altor evenimente importante din viata lor. Nu-l invata doar sa le scrie si sa le trimita, ci si sa le confectioneze. Uitati-va bine pe exteriorul cutiilor de cereale si alegeti animalutele sau personajele care va plac cel mai mult de pe ele.

Decupati-le cu grija, in forma de inimioara, dreptunghiulare sau patrate (dupa preferinta), astfel incat sa incadrati perfect desenul ales. Pe spate, separati felicitarea in doua, prin trasarea unei linii, pentru a crea spatiul de scriere a adresei si spatiul de redactare a mesajului. Puteti improviza si niste timbre simpatice, pentru a parea autentice, apoi le puteti darui sau trimite celor dragi.

Robot de jucarie

robot-jucarie

Cea mai simpla jucarie pe care o poti face pentru copilul tau din cutia de cereale este robotelul. Cutia este folosita in intregime pe post de trunchi sau corp al robotului. Acoper-o in hartie colorata, accesorizeaz-o cu butoane, panouri de comanda si alte accesorii specifice robotilor (din nasturi sau margele). Ataseaza-i cap, maini si picioare din carton sau din alte materiale pe care le ai la indemana.

Harta Romaniei

Partea lata a cutiei de cereale poate fi transformata cu succes intr-o harta a Romaniei chiar de catre copil. Pe langa dezvoltarea abilitatilor de indemanare sau artistice, copilul are ocazia de invata mai multe lucruri despre geografia tarii noastre. Aveti nevoie de un sablon, pentru a desena conturul tarii pe carton, apoi de o foarfeca pentru a decupa cutia. Mai departe, cu atlasul in fata, invata copilul sa deseneze rauri, sa delimiteze orase si sa traseze muntii din tara noastra pe hartia formata.

Tu ai facut vreodata crafturi din cutiile de cereale? Le-ai folosit ca inspiratie pentru jucariile homemade ale copilului? Spune-ne in ce modele de decoratiuni, jucarii sau obiecte ai mai transformat aceste cutii de carton, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre