Trucuri pentru calatoria cu gemeni sau mai multi copii

/ / Modificat: 2011-09-13
Trucuri pentru calatoria cu gemeni sau mai multi copii

trucuri_calatorie_copii

Trucurile pentru calatoria cu mai multi copii constau in organizare, planificare si indemanare. Pe langa faptul ca trebuie sa faci liste si listute cu tot ce trebuie in bagaje, asigura-te ca iei in vacanta si "plasuta" cu umor, joaca si bunadispozitie.

Planifica-te si organizeaza-te din timp

Gandeste-te la plecare cu cateva saptamani inainte si incepe sa pui pe lista tot ce ai de facut, fara sa te stresezi prea tare. Verifica exact ce ti se ofera in pachetul de vacanta sau calatorie cumparat pentru a sti daca mai e nevoie sa te interesezi de bilete pentru vreun mijloc de transport, sa rezervi camere de hotel sau alte facilitati de calatorie.

Apoi, pune pe lista cam toate lucrurile pentru bagajele tuturor membrilor. In acest fel iti vei da seama si ce mai trebuie cumparat sau de ce mai au nevoie copiii pentru deplasare.

Rezerva din timp bilete de avion si cazare pentru tine si copii

Calatoria cu avionul este cea care iti va da cele mai multe batai de cap atunci cand calatoresti cu mai multi copii. Companiile aeriene au foarte multe reguli privitoare la calatoria cu bebelusi sau copii si trebuie sa ai grija ca le respecti pe toate.

Rezerva din timp locurile in avion. Unele companii au restrictii cu privire la asezarea in acelasi rand a mai multor copii sau la calatoria cu mai multi bebelusi pe care trebuie sa-i tii in brate.

Alege intotdeauna locuri cat mai la perete. Unele companii dispun de cosuri sau carucioare speciale de tinut gemenii sau mai multi copii. Acestea trebuie rezervate din timp pentru a te asigura ca nu sunt luate inaintea ta.

Este important sa cumperi bilete pentru fiecare copil in parte. Uneori este mai scump asa, dar cu siguranta mult mai sigur. Cauta cu atentie ofertele pentru ca unele companii aeriene ofera reduceri foarte mari pentru un al 2-lea copil sau pentru grupuri.

Apeleaza la serviciile gratuite de chek-in online. Acest serviciu practic care te ajuta sa scutesti timp petrecut inutil pe scaunele si in salile de asteptare ale aeroportului.

Daca pachetul de vacanta sau calatorie nu include cazare, atunci fa din timp aranjamente la hotel. Asigura-te ca ai un mijloc de transport rezervat pentru a te deplasa de la aeroport la hotel. Nu vrei sa stai sa bantui prin aeroport sau sa bajbai dupa o ruta cu atatia copii dupa tine.
bebelus_vacanta
Ia-ti un partener de calatorie (daca esti mama singura)

Inca o pereche de maini care sa te ajute cu ingrijirea copiilor in vacanta este binevenita. Daca ai un partener, atunci nu vei avea aceasta problema. Dar daca esti mamica singura, atunci convinge o prietena sau o ruda sa mearga cu tine. In acest fel, vei mai avea si tu momente de respiro si te vei bucura mai mult de vacanta.

Ce nu trebuie sa uiti din bagajele de calatorie ale copiilor?


  • trusa medicala de vacanta (aceasta trebuie luata si daca vreunul dintre copii se afla sub tratament si daca nu, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla);
  • gustari si apa pentru drum.


Foto: www.mexicovacationtravels.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie copii Trusa medicamente vacanta Calatorie avion copii Vacanta copii

Articole recomandate

Citeste si despre