Sfaturi de decorare a camerelor pentru copii

/ / Modificat: 2017-11-24
Sfaturi de decorare a camerelor pentru copii

Cand vine vorba de camere de copii, acestea trebuie sa le asigure celor mici senzatia de acasa, dar si sa fie un spatiu pe care sa-l perceapa ca fiind al lor, personal. De aceea, ei ar trebui sa aiba un cuvant important de spus cand vine vorba de mobilarea si decorarea camerei, dar si sa se tina cont de preocuparile si pasiunile lor in acest proces.

Mai jos, cateva sfaturi care te vor ajuta sa le oferi celor mici camere de copii pe gustul lor:

1. Mobila pe masura lor

Mobila cu rol dublu, de depozitare, ajuta la mentinerea ordinii in camere pentru copii. Indiferent ca e vorba de jucarii, carti, desene, carti de colorat, totul trebuie sa fie in ordine, dar pentru asta trebuie sa aiba la dispozitie spatiu suficient pentru depozitare.

Sunt o multime de dulapuri, paturi, biblioteci pentru copii cu rafturi, sertare si sertarase, pe masura lor, pentru a-i invata de mici disciplina si ordinea in propriile camere.

2. Sala de joaca

Gandind camerele pentru copii ca niste sali de jocuri este o excelenta idee. Asta le permite copiilor sa se distreze si sa se simta "ca acasa" in camera lor, unde isi pot dezvolta imaginatia. Este important si sa aiba un spatiu de studiu, unde sa aiba un birou sau o masa, dar restul camerei poate fi gandit ca un imens spatiu de joaca.

Covorase de cauciuc cu desene animate, cutii de jucarii si chiar un pat in forma de masinuta de curse sau in ce alta forma i-ar placea, sunt tot atatea idei bune pentru decorarea camerei pentru copii.

3. Un perete pentru artisti

Sa aiba un loc in care sa-si poata dezvolta capacitatile artistice este important pentru copii. Poti sa le pui la dispozitie in camere copii un perete intreg pentru a desena si a picta tot ce le trece prin cap. Nu-ti face griji cu privire la curatarea lui. Exista suficiente solutii pe piata de vopsele lavabile care vor repara atunci cand trebuie aspectul camerei. In plus, ce e mai important? Aspectul unui perete sau bucuria copilului tau?

4. O camera plina de culoare

In camerele pentru copii ar trebui lasati copiii sa-si aleaga singuri culoarea peretilor. Poti colora toata incaperea asa cum isi doreste. Trebuie sa stii, insa, ca o culoare aprinsa da senzatia de spatiu mai mic, asa ca, daca nu e o camera inalta, mai bine nu incerca o vopsea intr-o culoare intensa.

Pe de alta parte, rezultatul ideal este sa zugravesti peretii si tavanul in culori aprinse, combinand culoarea peretilor cu mobile in culori deschise. Astfel, vei obtine o camera cu multa viata. Un alt sfat? Decoreaza usile dulapurilor cu stencil-uri.

Rezultatul? O camera pentru copii unica si personalizata!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copii Decorare camera copii Amenajare camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre