De ce copiii NU ar trebui sa manance struguri?

| | Modificat: 2019-01-11 10:40:03

Strugurii se afla printre fructele preferate ale copiilor, dar nu sunt cei mai buni pentru ei, mai ales daca sunt foarte mici.

Un articol din jurnalul medical BMJ, Archives of Disease in Childhood, realizat de expertii in medicina de urgenta, atrage atentia asupra pericolului de a manca boabele de struguri intregi, in cazul copiilor sub cinci ani.

struguri-copii

Medicii britanici care se ocupa de aceasta publicatie afirma ca multe persoane nu cunosc riscul prezentat de unele produse alimentare, printre care si strugurii. Acestia pot provoca asfixierea mortala, la o varsta frageda. Strugurii sunt a treia cauza cea mai frecventa pe lista incidentelor provocate de mancare, dupa hot-dog si bomboane.

Predispusi la sufocare

Caile respiratorii ale copiilor sunt inca mici, acestia nu au toti dintii sau nu sunt toti dezvoltati pentru a mesteca bine mancarea si reflexul lor de inghitire este imatur si sunt adesea distrasi. Astfel, exista un risc mare sa se inece.

Strugurii pot bloca complet caile respiratorii si suprafata lor neteda face extragerea dificila, daca nu ai unelte speciale.

Recomandare

Expertii recomanda taierea hranei in bucati mici inainte sa le-o oferi copiilor sub varsta de cinci ani, precum si supravegherea constanta din partea adultilor, in timpul mesei.

Taguri Struguri Struguri alimentatie bebelusi Struguri copii

Articole recomandate

Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.
Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.

Ajuta la scaderea in greutate, arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism.

Silueta perfecta  Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.
Silueta perfecta Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.

Ajuta la scaderea poftei de mancare, menținerea senzației de sațietate, fara reacții adverse.

Biomicin Forte - antibiotic natural.
Biomicin Forte - antibiotic natural.

Antibacterian natural impotriva infecțiilor respiratorii. Formula pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator. Acționeaza si impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Citeste si despre