Tratamentul cu Ribomunyl pentru copilul mic

Intrebare:

- Am si eu un baietel de 3 ani si 4 luni care imi raceste cam din 2 in 2 saptamani, in toamna i-am facut Cantastin i-am dat si Imunogrip. Acum la recomandarea a 2 medici am inceput sa-i dau Ribomunyl. Dupa 2 zile a inceput sa stranute, sa se infunde, sa tuseasca. Ce sa fac sa-i intrerup tratamentul cu Ribomunyl? Febra nu face.

Raspuns:

Ribomunyl are ca actiune stimularea imunitatii antiinfectioase specifice si nespecifice, fiind indicat in cazul copiilor care fac infectii recurente respiratorii si in sfera ORL.

Deoarece Ribomunyl este un imunostimulator care are in compozitie extracte antigenice din diverse bacterii precum: Klebsiella pneumonie, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, la fel ca si vaccinurile, este mai prudenta intreruperea tratamentului pe parcursul unei infectii acute si reluarea administrarii dupa remiterea fazei acute, pentru a reduce riscul efectellor adverse.


De asemenea, daca observati aparitia unor efecte adverse, intrerupeti administrarea si adresati-va medicului pediatru!

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul