Spasmul plansului

Intrebare:

- Copilul meu sufera de spasmul plansului. As vrea sa stiu mai multe despre aceasta boala, prim-ajutor, cum poate fi preintimpinata si ce tratamente sunt necesare (baietelul are 1 an si trei luni)

Raspuns:


 

Spasmul hohotului de plans, impreuna cu alte cateva boli formeaza un grup de afectiuni despre care, desi sunt frecvente, nu se stie mare lucru. Unii autori contesta insasi existenta bolii (in ideea "ceea ce nu cunoastem nu exista").

Afectiunea tinde sa se estompeze la varsta gradinitei. Am obtinut uneori rezultate bune cu homeopatia. Nu se pune problema acordarii de prim ajutor. Accesele, desi sunt foarte alarmante pentru cei din jur care vad un copil care nu mai respira si uneori se face chiar albastru, nu pun NICIODATA viata in pericol.

Trebuie insa deosebit spasmul hohotului de plans de o afectiune cu adevarat serioasa: apneea din timpul somnului, care apare, conform numelui, numai in timpul somnului, desi dupa aceea copilul incepe sa planga.

Deci, in spasmul hohotului de plans avem mai intai plans si pe urma spasm, iar in cealalta avem mai intai somn (chiar daca doar cateva secunde), apoi spasm si la sfarsit plans.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctord

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul