De ce copilul tau nu mai vrea la gradinita?

/ / Modificat: 2019-05-22
De ce copilul tau nu mai vrea la gradinita?

Multe mamici s-au trezit cu refuzul categoric al copiilor lor de a mai merge la gradinita. Fie ca vrea sa mai doarma sau inca nu si-a facut prieteni acolo ori nu ii place de doamna educatoare, copiii gasesc tot felul de motive de a absenta de la gradinita.

Ce inseamna „nu mai vreau la gradinita”?

Multi copii incep sa planga de cand se trezesc dimineata si spun ca nu mai vrea la gradinita, rugandu-si parintii sa nu-l mai duca, sa ramana acasa, sa mearga la bunici sau in oricare alta parte. Uneori cei mici sunt capabili sa argumenteze cererea lor, sustinand ca „nu le place la gradinita”, „nu le place mancarea”, „doamna este rea”, „copiii sunt rai”, „ii este dor de mama”, „ii este somn” ori „vrea sa se joace acasa”.

Cei mai multi parinti nu stiu daca sa ia in serios nemultumirile lui, se intreaba daca la gradinita este bine tratat copilul si daca nu cumva este prea mic sau prea rasfatat pentru a lua in serios gradinita.

Nici pentru adulti trezitul de dimineata si plecarea la lucru nu este un lucru placut, insa copiii devin mai sensibili, mai ales la gandul ca vor sta inca o zi departe de mami si tati. Cu toate acestea, de multe ori, educatoarele linistesc parintii spunandu-le ca cel mic se opreste din plans imediat dupa ce ei pleaca si este vesel toata ziua, lucrand si jucandu-se cu ceilalti copii. In aceste conditii, parintii pot spera ca aceste proteste de dimineata sa inceteze in cateva saptamani si copilul sa mearga cu placere la gradinita.

Este necesar un timp de acomodare, in care invata numele colegilor, se imprieteneste cu unii dintre ei, se obisnuieste cu educatoarele, cu interiorul gradinitei si cu activitatile de acolo. Nu te astepta ca micutului tau sa ii placa la gradinita din prima zi sau saptamana. El are nevoie de timp pentru a se simti in largul lui.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita Gradinita copii

Articole recomandate

Citeste si despre