Ce trebuie sa faci pentru cresterea armonioasa a copilului tau si in sezonul rece?

/ / Modificat: 2019-10-24
Ce trebuie sa faci pentru cresterea armonioasa a copilului tau si in sezonul rece?

Toamna e un sezon solicitant pentru copiii de orice varsta, atat mental, dar si fizic. In plus, odata cu reintrarea in colectivitate, se da startul virozelor de sezon, care pot veni pe fondul unui sistem imunitar slabit. Ce poti face pentru a ajuta organismul copilului tau sa-si mentina echilibrul?

Alimentatia sa fie echilibrata, iar orele de somn necesare varstei sa fie respectate.

doppelherz

Toamna este foarte ofertanta cand vine vorba de alimentatie. O multime de fructe si legume benefice abunda in recolta, astfel ca ai de unde alege pentru a-i gati ceva delicios piciului tau. Iata cateva exemple:

  • Dovleacul - este o sursa excelenta de Potasiu, Vitamina A si vitamine din complexul B.
  • Prunele - au mult Potasiu, Magneziu, Fier, Calciu, Bor si Seleniu. Mentin oasele sanatoase, deoarece faciliteaza absorbtia Calciului, a Magneziului si a Vitaminei D.
  • Ceapa - contine vitamine, oligoelemente si aminoacizi care contribuie la intarirea oaselor si a articulatiilor.
  • Conopida - contine Vitaminele B si K, minerale precum Potasiu si Fosfor, dar si acizi grasi Omega-3, avand proprietati antiinflamatorii si antioxidante.
  • Strugurii - contin Vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP si K.
  • Fasolea - are foarte multe proteine, dar si Vitamina B6, care intareste sistemul imunitar.

Fructele si legumele de toamna sunt excelente pentru intarirea sistemului imunitar. Astfel, un aport alimentar corect si echilibrat este esential si ar trebui asigurat in permanenta pentru cei mici, ca sa ii sprijini in dezvoltarea armonioasa si echilibrata. 

Suplimentele alimentare – un ajutor de nadejde

Necesarul de nutrienti poate fi crescut in cazul unei diete alimentare dezechilibrate sau in situatii deosebite, precum: perioadele de crestere în cazul copiilor si adolescentilor sau practicarea sportului de catre acestia, ceea ce implica efort fizic intens si consum energetic ridicat.

In plus, pe timpul sezonului rece, aportul de calciu si Vitamina D, atat de necesare mentinerii sanatatii, scade. In mod deosebit, Calciul si Vitamina D sunt necesare pentru cresterea si dezvoltarea normala a oaselor la copii. De asemenea, Vitamina D contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar la copii.

In acest caz, suplimentele alimentare vin in ajutor!

doppelherz

Un exemplu este Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + D3 pentru copii, intr-o forma lichida cu gust placut. Fara lactoza si gluten, acesta ofera organismului mineralele Calciu si Magneziu, oligoelementele Zinc si Mangan, precum si Vitaminele C si D, intr-o formula usor de administrat, cu gust delicios de portocale.

Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + D3 pentru copii furnizeaza substante nutritive valoroase si importante pentru mentinerea sanatatii si starii de bine copiilor cu varste cuprinse intre 3-12 ani (10 ml pe zi, in timpul mesei principale) si adolescentii intre 12-18 ani (10 ml de 2 ori pe zi, in timpul meselor principale).

Gama Doppelherz pentru copii include si alte 2 produse: Doppelherz Omega-3 Family Sirop - pentru intreaga familie, bogat in acizi grasi Omega-3 si Doppelherz aktiv Omega-3 + Vitaminele A,D,E,C – capsule masticabile – un amestec echilibrat de ulei de somon cu valorosi acizi grasi DHA si EPA, precum si o combinatie eficienta de vitamine: Vitamina A pentru o vedere normala, Vitamina C pentru reducerea oboselii, Vitamina D pentru o crestere armonioasa si Vitamina E, care previne aparitia infectiilor.

Produsele sunt disponibile in farmacii sau prin comenzi online.

Afla mai multe informatii despre produsele pentru intreaga familie de la Doppelherz aici: www.doppelherz.ro/produse

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre