Funny: Rezolutiile pe anul nou ale copilului tau

/ / Modificat: 2017-04-20
Funny: Rezolutiile pe anul nou ale copilului tau

Te-ai gandit pana acum cum ar suna rezolutiile pe anul nou ale copilului tau? Cine spune ca cei mici nu au si ei ambitii personale si dorinte de schimbari pozitive in noul an? Este drept ca in copilarie cel mai important este prezentul, nu viitorul. Dar daca adultii fac liste peste liste cu obiective de atins in anul urmator, hai sa ne imaginam cum ar suna aceste planuri daca ar fi intocmite de copii (in spirit de amuzament, desigur).

1. Sa mananc mai putin

In cazul adultilor, rezolutia slabitului in noul an implica sintagma "o sa mananc mai putin". Daca ar fi formulata de copii, s-ar transforma in "o sa mananc mai putine legume", cu completarea "dar mai multe dulciuri, daca reusesc sa o pacalesc pe mami".

2. Sa imi imbunatatesc talentul actoricesc

O alta rezolutie pe care cei mici ar putea sa o stabileasca in noul an este cea a imbunatatirii talentului de actor, foarte util cand mami si tati trebuie sa fie convinsi neaparat sa aprobe: ore mai multe petrecute la televizor, restrictii mai putine la jocurile pe calculator si obiectii limitate privind cumparatul de dulciuri din supermarket.

3. Sa dorm mai mult

Adultii sunt preocupati intotdeauna de metode prin care isi pot organiza mai bine programul de somn, astfel incat sa se poata odihni un numar decent de ore in fiecare noapte (in ciuda ritmului cotidian solicitant). Copiii nu au aceeasi problema, din fericire, insa ar putea sa isi doreasca si ei o schimbare in aceasta privinta. Rezolutia lor ar suna cam asa: "o sa merg la culcare mai devreme, dar in patul lui mami, bineinteles".

4. Sa citesc mai multe carti

O lectura buna este o metoda excelenta de relaxare pentru adulti. In cazul copiilor, mai ales al prescolarilor, cartile sunt doar o alta sursa de distractie. Rezolutia cititului ar putea suna, in cazul celor mici, astfel: "O sa insist mai mult ca mama si tata sa imi citeasca cel putin o poveste in fiecare seara".

5. Sa ma uit mai putin la televizor

Cu tableta la indemana, telefonul inteligent al parintilor aproape si computerul la doi pasi, cine mai are nevoie de televizor? Cei mici ar putea sa isi propuna un program zilnic cu mai multe desene, ca doar pot sa se joace ore in sir pe alte dispozitive electronice mult mai captivante.

6. Sa fac mai mult sport

Copiii ar putea sa isi propuna si ei sa faca mai mult sport in noul an, ca doar miscarea este sanatoasa, nu? Oricum suna bine sa poata alerga in casa dupa bunul plac, fara sa fie certati, pentru ca scopul este unul cat se poate de nobil: sa isi atinga telul de a face cat mai mult sport in fiecare zi!

7. Sa o ajut mai mult pe mami la gatit

Orice copil ambitios vrea sa faca si el lucruri de "oameni mari", asa cum este gatitul, de exemplu. Asa ca, la inceput de an, un prichindel ar putea sa isi stabileasca rezolutia de a nu lipsi la nicio pregatire a mesei, de vreme ce ingredientele pentru cina pot fi jucarii minunate, daca ai imaginatie.

8. Sa redecorez cum pot casa

Peretii ar arata mai bine cu cateva picturi originale, iar mobila nu trebuie sa stea mereu in aceeasi pozitie. Acestea sunt ganduri care ar putea trece prin capul celor mici, dornici de schimbari pozitive in noul an: asadar, sa inceapa redecorarea!

Copilul tau si-a stabilit rezolutii pentru noul an? Povesteste-ne despre ideile lui originale in sectiunea comentariilor de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rezolutii an nou

Articole recomandate

Citeste si despre