Alimente care stimuleaza memoria copilului

/ / Modificat: 2019-03-20
Alimente care stimuleaza memoria copilului

Memoria este ceva ce se antreneaza la orice varsta si micutul tau are si el nevoie de stimulare, cu toate ca este in faza in care creierul lui este ca o sugativa si retine cam orice.

Este foarte important ca memoria sa fie stimulata in copilarie pentru ca este baza capacitatii intelectuale viitoare. Pentru a avea o memorie buna nu trebuie doar sa o antrenezi, ci si sa o alimentezi. Da, da, ai citit bine!

Vorba aia ca "suntem ceea ce mancam" nu este doar un dicton, ci este o realitate: alimentatia contribuie in mare masura la felul in care functioneaza creierul. Pentru copii este foarte important sa aiba o alimentatie echilibrata atat din punct de vedere al sanatatii fizice, cat si din punct de vedere al dezvoltarii intelectuale.

Sunt o multime de alimente care stimuleaza memoria copilului tau si, daca nu i le-ai oferit pana acum, nu e tarziu sa o faci. Daca vrei sa stimulezi randamentul intelectual al copilului este mai bine sa o faci pe cale naturala, decat sa il indopi cu suplimente de vitamine.

Daca micutul tau are o alimentatie echilibrata, va lua de acolo toate substantele de care are nevoie pentru a avea o memorie de elefant.

Bananele sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru creier. Cu un continut ridicat de potasiu, magneziu si vitamina C, pune in functiune neurotransmitatorii care sunt responsabili cu concentrarea.

Ouale contin colina si luteina, in special in galbenus, iar acestea intaresc memoria si imbunatatesc functiile cognitive. Ouale sunt, tototdata, o sursa importanta de fosfolipide esentiale pentru creier.

Verziturile s-ar putea sa nu fie printre alimentele preferate ale copiilor, insa este nevoie de ele pentru ca stimuleaza atentia si puterea de concentrare. Asa ca incearca sa gasesti o cale pentru a-ti convinge pustii sa manance spanac, stevie, patrunjel si in general cam tot ce e verde.

Somonul este unul dintre pestii cu continut ridicat de Omega 3, acizi grasi esentiali care intaresc conexiunile neuronale si asigura o buna functionare a creierului.

Iaurturile nu vin doar cu un aport important de calciu, ci contin si tirozina, o proteina care favorizeaza productia de neurotransmitatori responsabili cu atentia si dorinta de a acumula cunostinte noi.

Nucile si migdalele imbunatatesc si ele memoria si vei observa o crestere a randamentului la invatat.

Fructele de avocado sunt si ele benefice pentru memorie, datorita grasimilor mononesaturate continute, extrem de sanatoase pentru sistemul cardio-vascular. O circulatie sanguina buna faciliteaza transportul oxigenului catre celulele cerebrale.

Merisoarele sunt niste fructe delicioase, bogate in antioxidanti care stimuleaza activitatea cerebrala. Fructele de padure, in general, sunt foarte bogate in antioxidanti, in special antocianine si flavonoli, cu rol protector la nivelul celulelor creierului. Afinele sunt asociate de cercetatorii britanici cu imbunatatirea memoriei spatiale si a capacitatii de invatare.

Poate nu vrei ca micutul tau sa consume prea mult cacao, dar trebuie sa stii ca este un stimulent natural care ajuta la mentinerea concentrarii. Atentie, insa, la cantitati, pentru ca excesul poate avea efect invers.

Legumele si carnea rosie sunt surse importante de fier si zinc, alti nutrienti esentiali pentru concentrare si memorie. Pentru o mai buna asimilare a fierului si zincului, este recomandat ca aceste alimente sa fie combinat cu altele bogate in vitamina C, cum ar fi rosiile sau citricele. Insuficienta de zinc se traduce prin lipsa de atentie.

Nu uita, de asemenea, ca toti copiii au nevoie de o hidratare corecta, aceasta fiind importanta pentru capacitatea de concentrare si pentru randamentul cerebral.

In afara de faptul ca stimuleaza memoria, aceste alimente contin toate substantele de care copilul tau are nevoie pentru a fi sanatos si energic, asa ca nu te sfiii sa i le pui in fata de cate ori ai ocazia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa copii Scoala memorie

Articole recomandate

Citeste si despre