DHA – acidul gras indispensabil pentru creierul copilului tau

/ / Modificat: 2018-12-11
DHA – acidul gras indispensabil pentru creierul copilului tau

Parintii care sunt in cautarea unor alternative naturale pentru a trata problemele de atentie, de dispozitie si de comportament ale copilului lor, pot sa apeleze la una dintre cele mai cercetate abordari nutritionale: suplimentarea dietei cu acizi grasi Omega-3.

Exista un numar semnificativ de studii privind acizii grasi omega-3 in probleme de atentie, dispozitie si comportament. Rezultatele au relevat faptul ca subiectii cu aceste afectiuni au niveluri anormal de scazute de Omega-3, constatandu-se o imbunatatire a simptomelor atunci cand dieta lor a fost suplimentata cu acizi grasi.

Omega-3 se gaseste in urmatoarele tipuri de produse: peste, fructe de mare, seminte de in, seminte de chia, nuci si alte fructe cu coaja lemnoasa, dar si avocado. Cu toate acestea, acizii grasi cu catena lunga Omega-3 sunt cei mai importanti si sunt cunoscuti sub numele de EPA si DHA.

DHA si EPA, numite si „caramizile creierului”, sunt acizi grasi esentiali care contribuie la buna functionare a creierului, a vazului si a intregului organism, fiind o componenta importanta a membranelor celulare cu efecte antiinflamatorii. Acesti acizi grasi cu lant lung sunt obtinuti prin alimente sau suplimente si se gasesc in surse marine cum ar fi pesti, crustacee si alge marine.

Deoarece organismul uman nu sintetizeaza DHA, acesta trebuie consumat prin alimente sau suplimente. Medicina alternativa recomanda suplimentele DHA, acestea fiind usor de administrat datorita gustului placut. Ele imbunatatesc functia creierului si trateaza anumite probleme de sanatate la copii, cum ar fi alergiile, astmul, tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD).

In copilarie, intregul organism al celui mic se dezvolta intr-un ritm mult mai alert decat in oricare alta perioada a vietii, astfel, pentru a sustine dezvoltarea creierului, a ochilor si a sistemului nervos, copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani au nevoie de DHA.

Un studiu din 2008 efectuat pe 175 de copii in varsta de patru ani a constatat ca nivelurile mai ridicate de DHA din sange au fost corelate cu punctaj mai mare la testele de vocabular.

Mai mult, incepand cu 2006, medicii incep sa recomande DHA inca din timpul sarcinii, observandu-se ca acesta ajuta la dezvoltarea fatului.

Ca urmare a numeroaselor studii realizate, s-a demonstrat ca DHA este un supliment sigur, care nu implica riscuri si efecte adverse.

DHA PREMIUM – Omega 3 Ulei de peste EPAX de la Cosmo Pharm® are in compozitie ulei de peste super-concentrat (174mg Omega 3, 125mg DHA, 26mg EPA) si vitaminele C, E, si D3, in capsule usor de mestecat.

dha-ulei

Singurele capsule masticabile percepute de copii ca pe o guma de mestecat. Gustul si mirosul de peste este inlocuit complet cu o savuroasa aroma naturala de fructe de padure, un deliciu pentru cei mici.

DHA PREMIUM- Omega 3 Ulei de peste EPAX:

  • dezvolta creierul la fat si la nou nascut;
  • ajuta la dezvoltarea psihomotorie;
  • este important in alimentatia copiilor nascuti prematur si a celor hraniti artificial;
  • stimuleaza inteligenta copiilor, imbunatateste capacitatea de invatare, concentrare si memorare;
  • combate starile de impulsivitate, depresia, instabilitatea emotionala si tulburarile de comportament;
  • contribuie la buna functionare a sistemului cardio-vascular la copii;
  • intareste sistemul osos si combate rahitismul prin vitamina D3;
  • mentine sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin vitamina E;
  • creste imunitatea si rezistenta organismului;
  • previne aparitia afectiunilor tractului respirator;
  • este esential in mentinerea acuitatii vizuale;
  • preintampina aparitia diabetului.

Acest produs este recomandat de SNPCAR – Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.

Cosmo Pharm® iti aduce Sanatate din Natura®!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Omega 3 Creier copii omega 3

Articole recomandate

Citeste si despre