Cianoza la copilul mic

Intrebare:

- Am un baietel de un 1 an si o luna. Este bine dezvoltat, suge la piept inca, dar atunci cand plange sau se enerveaza mai tare se invineteste in jurul guritei. Am citit undeva ca aceste lucruri s-ar datora unor probleme cardiace.

Raspuns:

Coloratia albastruie a tegumentelor se numeste cianoza si este determinata de o scadere a concentratiei de oxigen in sange (hipoxemie). Cauzele acesteia pot fi variate, fiind legate in principal de afectiuni respiratorii sau cardiace.Cianoza periorala
– invinetirea tegumentului din jurul gurii, poate apare la sugari in timpul acceselor de plans, sau la frig, fara a avea o semnificatie patologica, fiind cauzata de o oxigenare insuficienta in timpul plansului sau de vasoconstrictia la frig.

Insa cianoza periorala la copil poate fi si semnul unor boli cardiace congenitale cianogene. De aceea daca acest semn apare la copilul dumneavoastra, trebuie sa semnalati acest aspect medicului de familie sau pediatrului, pentru a examina clinic copilul in scopul excluderii unei patologii cardiace.Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Albastrire piele bebelusi

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul