Ce sa le citim copiilor mici, ca sa creasca frumos? Timpul trece incet cand esti foate mic

/ / Modificat: 2019-12-12
Ce sa le citim copiilor mici, ca sa creasca frumos? Timpul trece incet cand esti foate mic

Fiecare zi e o mare cucerire, un munte de escaladat si un ocean de trecut inot. Lucrurile banale din lumea noastra adulta: mancarea, culorile, toaleta zilnica, olita, primii prieteni, primele certuri, primii bani de buzunar, sunt evenimente cu rasunet atunci cand esti copil.

Pentru copiii cei mai mici, care sunt la primele experiente constiente, la primele intalniri cu lumea in splendoarea ei diversa si complicata, au fost concepute doua serii de carti, care le usureaza  intelegerea fenomenelor din jur si din propria viata. Este vorba de seria de carti „Prietena mea Conni” si colectia „Junior” de la Editura Casa.

O stiti pe Conni?

Ea este eroina mica si blondina din seria „Prietena mea Conni” cu povesti scrise de Liane Schneider. Conni vede lumea prin ochii unui copil mic, care anticipeaza cu emotie prima intalnire cu gradinita sau cu olita, vizitele la bunici cu gem de capsuni facut in casa si prima noapte petrecuta departe de parinti.

Conni il va insoti pe micul cititor in prima sa vizita la medicul dentist, va trece prin prima cearta serioasa cu cel mai bun prieten si va invata cat este de important sa nu stai de vorba cu necunoscuti sau ce sa faci daca te pierzi de mama intr-un centru comercial. Desi povestite simplu si accesibil, istorisirile lui Conni sunt savuroase,iar perspectiva ramane mereu neschimbata, cea a unui copil care traieste si isi observa propriile sentimente si senzatii, reactiile si contributia celor din jur, a adultilor din viata lui.

Povestile lui Conni ii vor ajuta si pe parinti sa isi aminteasca cum se vede lumea de la inaltimea unui copil. 

Carti interactive cu ferestre cartonate 

Cea de-a doua colectie dedicata celor mai mici cititori si implicit exploratori este „Junior” si prezinta carti cartonate integral, cu diverse tematici de interes pentru copii. O carte din seria Junior poate fi citita, cercetata, pipaita, explorata si reluata la nesfarsit. Pe langa continutul structurat in mod ingenios, aceste carti sunt interactive! Fiecare fila contine ferestre cartonate, care odata deschise dezvaluie mistere, aprofundeaza raspunsuri sau scot la iveala detalii curioase si hazlii. De exemplu, in unul dintre cele mai noi titluri din seria „Ce face un astronaut?” micul cititor il poate insoti pe astronautul din poveste de la lansarea rachetei la andocarea la SSI, iar apoi in rutina zilnica in Statia Spatiala Internationala. 

Prin deschiderea clapetelor, se vor descoperi detalii ale obiceiurilor astronautilor in imponderabilitate, particularitati ale costumului spatial etc.

Celalalt titlu nou din serie, „Ce mancam” ii invita pe micuti sa se uite pe furis (prin deschiderea clapetelor) prin brutarie, la tuberculii plantei de cartof si radacinile morcovului sau sa descopere (tot prin deschiderea unor ferestruici cartonate) provenienta alimentelor.

Ilustratia, textele si calitatea tiparului sunt ireprosabile si recomanda Editura Casa inca de la inceputurile sale si pana acum.

Reducere pentru cititorii copilul.ro 

Pentru cititorii copilul.ro editura a pregatit o surpriza in luna celor mai asteptate sarbatori din an, si anume o reducere de 35% la oricare titlu din cele doua colectii. Oferta va fi valabila toata luna decembrie, iar reducerea se poate revendica aici: folosind codul voucher: „istet” inainte de a trimite comanda.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre