Carti pentru cei mai mici cititori

/ / Modificat: 2019-11-22
Carti pentru cei mai mici cititori

Primele intalniri cu cartile pot fi iubiri la prima vedere! E nevoie de carti potrivite pentru ca aceste prime intalniri sa se transforme in baze solide, pe care sa se cladeasca apoi bunele obiceiuri ale unui om in crestere: lectura, observarea frumosului, sensibilitatea la armonie, echilibru, semintele primelor convingeri despre ce inseamna bine si ce e rau.

Cartile potrivite pentru cei mai mici cititori sunt preferabil cartonate integral, deci rezistente la curiozitatea unor degete mici, dar si usor de manuit pentru cei ce abia cocheteaza cu dexteritatea.

Dar cel mai important atribut al primelor carti este calitatea ilustratiei! Fila tiparita trebuie sa ofere o imagine artistica realizata cu gust si simplete, care sa serveasca drept prim reper al frumosului creat de mana omului, din propria sa fantezie.

Un text ingrijit, corect, bogat, dar simplu si accesibil in acelasi timp - este un alt ingredient esential pentru succesul primelor intalniri cu cartea.

Iata cateva sugestii de lecturi pentru cei mai mici cititori, care intrunesc dezideratele de mai sus. Cele mai multe dintre ele nu sunt tocmai noutati in lumea literaturii pentru copii foarte mici, insa au ajuns sa fie traduse si publicate la noi relativ recent, la Editura Casa.

In plus, titlurile pe care le vom sugera aici, sunt suficient de festive si atragatoare, ca sa poata fi oferite cadou in acest sezon de sarbatori. Ele se gasesc in librariile Carturesti si pe site-ul libris.ro. 

Sunt o pisica mititica” - este un periplu in imagini-tablou al unei pisicute mici si dragalase, de dimineata si pana seara. Formatul deosebit „inalt” al cartii produce un efect interesant. Intoarcerea fiecarei file deschide un tablou din ziua pisicii, realizat de artistul german consacrat in ilustratia pentru copii - Helmut Spanner. Textul putin si foarte accesibil este doar un pretext pentru a povesti impreuna cu cel mic. Imaginile in curgerea lor lina, incearca sa lege o poveste, fara sa fie nevoie de prea multe cuvinte.

„Cum sarbatorim Craciunul” - este o carte „cauta si gaseste”, interactiva, pe marginea careia se pot relua intamplari din viata reala din perioada sarbatorilor. Multimea de detalii, ce alcatuiesc atmosfera calda de Craciun, sunt foarte frumoase in familiaritatea lor.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre