Idei de cadouri pentru bebelusi

/ / Modificat: 2015-10-16
Idei de cadouri pentru bebelusi

Zilele de nastere ale bebelusilor sunt pentru cel mic si pentru intreaga familie o sarbatoare deosebita, mai ales atunci cand implineste 1 anisor. Daca ai ramas in pana de idei, noi iti aratam ce ai putea sa cumperi pentru aniversarea bebelusului.

Porneste de la cadouri folositoare, jucarii educative sau lucruri care sa-i ajute dezvoltarea motorie. In prezent, pe piata exista o multime de optiuni de jucarii si jocuri care mizeaza pe educatie si cunoastere, asa ca singura parte grea din alegerea cadoului va fi sa optezi doar pentru unul singur.

Iata cateva idei de cadou pentru micutului tau:

Sprijin pentru dezvoltarea fizica

Copilul tau probabil ca a facut primii pasi deja, iar acum nu-i ramane decat sa-si perfectioneze aceasta abilitate nou dobandita. Pentru a lucra la coordonare si la puterea necesara pentru a merge si a alerga are nevoie de exercitii fizice.

In aceasta idee, este indicat sa-i iei o jucarie pe roti pe care sa o impinga sau sa o traga dupa el. Exista mai multe optiuni de acest fel, inclusiv jucarii pe roti cu un centru de activitati la care cel mic sa realizeze combinatii de culori si forme.

Un astfel de cadou pentru va fi nu doar distractiv pentru el, ci si foarte folositor ajutandu-l in dezvoltarea motrica.

jucarii_bebelusi

Jucarii bazate pe umplerea unui recipient si golirea lui

Aceste jocuri le starnesc curiozitatea celor mici si sunt in acelasi timp benefice pentru dezvoltarea lor cognitiva. Este vorba despre rucsacele sau carucioare cu alte jucarii de plus - poate parea un joc rudimentar - insa il a ajuta foarte mult pe micut sa realizeze si sa intelega ca atunci cand nu mai vede un lucru, asta nu inseamna ca el a disparut.

Stivuirea si sortarea lucrurilor

Jucariile bazate pe stivuirea unor cuburi in functie de marime sau culori, selectoare de forma si jucarii in care copilul trebuie sa introduca un obiect in forma de triunghi, de cub sau sfera in locul in care se potriveste sunt foarte benefice copilului si il vor ajuta sa invete culorile si formele inca de la o varsta frageda. In plus, aceste jocuri implica si manipularea diverselor forme.

bebe_jucarii

Balansoare si triciclete

Fie ca sunt in forma de caluti, motociclete sau monstruleti, jucariile de balansare il vor ajuta pe copil sa-si gaseasca centrul de greutate si sa se echilibreze contribuind astfel la intarirea abilitatilor sale motrice. In acelasi timp, miscarea este un linistitoare pentru copil. Nu opta pentru un balansoar inalt pentru ca micutul va cadea cu siguranta de pe el la inceput si ar risca sa se raneasca.

O tricicleta este o alta idee excelenta de cadou pentru un copil de un an. Ii va intari tonusul muscular si coordonarea. In primele dati cand il vei aseza in tricicleta probabil ca nu va reusi sa se miste de pe loc, insa cu putin ajutor din partea ta va observa ca rotile ei se pun in miscare si va incerca el insusi sa o actioneze. Tricicleta este o jucarie care va putea fi folosita mai multi ani de cel mic, asa ca este o investitie buna.

Jucarii muzicale

Acest tip de jucarii sunt extrem de atractiv pentru bebelusi. Nu va putea sa cante la orga de jucarie astfel incat sa sune ca o piesa muzicala adevarata, insa expunerea lui la muzica si la instrumente muzicale stimuleaza parti importante ale creierului, precum cea responsabila de dezvoltarea limbajului sau a aptitudinilor sociale. Jucarii care au sunete inregistrate pe fiecare buton si prin actionarea lor se poate compune o melodie, sau seturile de tobe de jucarie sunt perfecte pentru micutii de un an.

Stimuleaza-i creativitatea prin arta plastica

Jucarii bazate pe desenat, plastilina pentru a face diverse forme, vopseluri pentru a desena cu degetele care creioanele de degete sunt perfecte pentru a incuraja micul artist din micutul tau. Distractia, atat pentru el cat si pentru tine, este garantata daca faceti impreuna planse pline de culoare.

Jucarii linistitoare pentru seara

In fiecare familie exista un ritual propriu de seara, fie ca discutam despre baita si o poveste inainte de culcare, fie ca este vorba de orice alt obicei, la implinirea varstei de un an ii poti lua copilului tau o jucarie care sa faca acest ritual mai placut. Ratuste pentru baita, carti interactive cu forme iesite in relief, cu desene mari si pline de culori, dar si jucarii care sa lumineze camera in care doarme astfel incat sa aiba un somn linistit sunt optiuni potrivite pentru cadoul micutului tau.

Care sunt cele mai bune cadouri pentru copii

Orice parinte stie ca din jucariile pe care i le-a cumparat de-a lungul timpului micutului sau pe care el le-a primit de la prieteni de familie ar putea deschide un magazin de profil, iar curatenia dupa o sesiune de joaca este o treaba istovitoare. Asadar, cele mai potrivite jucarii si cadouri pentru bebe sunt cele multifunctionale si de lunga durata. Nici nu-ti vei umple casa de tot felul de jucarioare de care micutul se plictiseste in doua luni si vei face si economie cu aceasta ocazie.

Cumpara-i jucarii de buna calitate, astfel incat sa nu se deterioreze in scurt timp si sa fie nevoie sa le inlocuiesti. In plus, jucariile ieftine si de proasta calitate pot fi si periculoase pentru copil.

Totodata, cadourile potrivite sunt cele care necesita atentia copilului, jucarii interactive si nu doar un ursulet de plus de care se va plictisi foarte repede si care va sfarsi abandonat pe un raft din biblioteca. Alege lucruri distractive pentru copil, dar care sa-i puna si mintea la contributie sau sa-l ajute la dezvoltarea fizica, insa ghideaza-te si dupa varsta, astfel incat jucaria sa nu aiba prea multe componente si copilul sa riste sa le inghita.

Daca vrei sa-i cumperi un cadou micutului tau, ar fi bine sa astepti pana dupa petrecere pentru ca va primi cel mai probabil de la nasi sau alti prieteni de-ai vostri o multime de lucruri, atat haine cat si jucarii, asa ca dupa petrecere vei putea hotari mai usor ce are nevoie.

Tu ce cadou crezi ca ar fi potrivit pentru un bebelus de un an? Care e jucaria preferata a micutului tau? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadou bebelus Jucarii bebelus Idei cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre