Protejeaza vederea copilului tau inca din primele luni de viata!

/ / Modificat: 2018-11-20
Protejeaza vederea copilului tau inca din primele luni de viata!

Tabletele, telefoanele mobile si alte dispozitive tehnologice pot fi atat o sursa de distractie pentru cei mici, cat si una educationala. Cu toate acestea, lumina albastra emisa in exces de ecranele dispozitivelor digitale, poate cauza probleme oculare uneori foarte severe.

Cea mai mare sursa de lumina albastra este lumina soarelui. In timpul zilei, lumina albastra poate fi benefica, jucand un rol important in stabilirea ritmurilor circadiene, stimuland atentia si starea de spirit. Insa, pe durata noptii, poate suprima secretia de melatonina, tulburand somnul celor mici.

Lumina fluorescenta, televizoarele, monitoarele calculatoarelor, telefoanele inteligente si ecranele tabletelor sunt o sursa nenaturala de lumina albastra. Prin expunerea continua, lumina albastra poate afecta prematur sanatatea ochilor, producand senzatii de ochi uscati, iritati, dificultati de focalizare si dureri de cap.

Potrivit unui studiu recent, din cauza duratei de timp petrecute in fata ecranelor dispozitivelor digitale si a apropierii excesive a retinei de ecranul dispozitivului, ochii copiilor absorb mai multa lumina albastra decat adultii.

Medicii oftalmologi recomanda cateva modalitati de a reduce efectele adverse ale luminii albastre:

  • Micsorati timpul petrecut in fata ecranelor si faceti pauze frecvente pentru a va odihni retina;
  • Folositi filtre sau ochelari pentru ecrane si monitoare. Acestea neutralizeaza lumina albastra eliberata de dispozitivele electronice;
  • Clipiti des pentru a va umezii ochii, adoptati o pozitie corecta si ajustati luminozitatea ecranelor.

Oamenii de stiinta au descoperit ca alfa-tocoferol, o forma a vitaminei E, reduce daunele cauzate de lumina albastra si incetineste moartea celulelor oculare.

Specialistii sunt preocupati sa caute in continuare o modalitate de a proteja ochii copiilor care cresc intr-o lume dependenta de tehnologie.

Vizual Junior Sirop pentru copii, prin ingredientele sale active, ajuta la protejarea si imbunatatirea vederii si auzului:

  • Afinele incetinesc pierderea vederii datorita capacitatii antioxidante si al continutui ridicat de Vitamina C naturala si bioflavonoide;
  • Silurul, numita si “Iarba-de-ochi”, stimuleaza si intareste vederea;
  • Vitamina E, ideala pentru sanatatea vascularizatiei ochiului;
  • Luteina si zeaxantina protejeaza retina impotriva luminii nocive;
  • Vitaminele A si B2, alaturi de zinc, contribuie la mentinerea vederii sanatoase;
  • Ginkgo Biloba contribuie la sanatatea sistemului circulator, stimuleaza nivelul de oxigen din creier si regularizeaza neurotransmitatorii.
Vizual Junior

Un dispozitiv tehnologic poate fi o distractie pentru un copil, dar pentru ochii lui, o perturbare. Protejeaza sanatatea ochilor copilului tau!

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din Natura!®

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedere copii Afectiuni vedere copii Ingrijire ochi

Articole recomandate

Citeste si despre