Cand poti taia parul copilului

/ / Modificat: 2018-11-29
Cand poti taia parul copilului

Unii copii se nasc cu o multime de par, iar altii se nasc cu par foarte putin. Culoarea si cantitatea de par pe care copilul o are la nastere nu este definitiva si in primele luni va cadea si se va transforma pana cand va deveni mai consistenta. Acesta este motivul pentru care multi parinti se intreaba cand sa taie parul copilului.

Cand sa tunzi copilul

Parul, asa cum se intampla si cu pielea bebelusului, este foarte delicat in primele luni, dar poate fi taiat fara probleme atunci cand este convenabil. Cu toate acestea, inainte de a taia parul trebuie sa tii cont de unele masuri de securitate si, de asemenea, sa uiti de anumite mituri care circula in jurul acelei prime tunsori a copilului.

Multi oameni inca mai cred in legenda ca nu trebuie sa tai parul bebelusului pana la varsta de un an pentru ca va pierde puterea sau va dura mai mult pana va spuna primele cuvinte. Nimic mai fals. Superstitii fara sfarsit care nu au niciun fundament. Poti taia parul bebelusului oricand, deoarece nici sanatatea, nici dezvoltarea lui nu vor fi afectat in vreun fel.

Timpul primei coafuri va depinde de caracteristicile fiecarui copil. Unii copii se nasc cu par si dupa cateva saptamani cad neuniform, lasand pete mici de chelie mai ales in zona in care dorm pe perna.

Alti parinti considera ca bebelusul lor au par foarte mult, iar pe timpul verii prefera sa-i tunda sau chiar sa-i rada astfel incat sa se simta mai confortabil.

Si cand razi copilul in cap circula un mit. Acela ca parul creste mult mai des. Din nou, este un mit fals, deoarece parul copilului este determinat de mostenirea genetica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Par Tuns copii

Articole recomandate

Citeste si despre