Dezvoltarea copilului in primul an de viata

/ / Modificat: 2010-07-01
Dezvoltarea copilului in primul an de viata
Intrebare:

- Avem un baietel de 3,5 luni, care s-a nascut prematur la 7 luni cu 2kg. Acum are 5050g si 57cm, mananca 5 mese de circa 100 ml lapte (praf) si 60 ml suc de morcovi cu pulpa. Oare ajunge cat mananca? Se incadreaza in graficul cresterii? Mai mentionam ca in timpul mesei plange foarte mult si trebuie sa insistam mult pentru masa.

Raspuns:





 

Ritmul de crestere in primul an de viata este:

  • 750 g in primele 4 luni
  • 500 g in urmatoarele 4 luni (5-8 luni)
  • 250 de grame in ultimele 4 luni (9-12 luni)

    Astfel un sugar nascut cu 2 kg, ar trebui la 4 luni sa aiba  2000g+750x4=5000g. Asadar baietelul dumneavoastra a avut un ritm de crestere foarte bun.

    Necesarul de lichide la aceasta varsta este 150ml/kg corp, adica 150x5kg=750 ml/zi lichide. Aceasta cantitate poate fi acoperita prin lapte, suc de fructe si ceai.

    Fiecare formula de lapte are inscris pe ambalaj cantiatea recomandata in functie de varsta si instructiuni privind dilutia si modul de preparare.  Este bine sa respectati cu strictete dilutia indicata pe ambalaj; daca doriti sa-i oferiti mai mult lapte, preparati o cantitate mai mare dar in nici un caz nu este bine sa cresteti concentratia.

    Oferiti-i cantitatea de lapte indicata pe cutie, corespunzatoare varstei copilului, dar daca acesta refuza sa consume intreaga cantitate nu insistati. Completati cu suc de fructe si ceai, pana la atingerea necesarului de lichide pe zi.


  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre