Care este incaltamintea ideala pentru copii

/ / Modificat: 2018-11-12
Care este incaltamintea ideala pentru copii

Cea mai frecventa intrebare atunci cand copilul incepe sa mearga se refera la tipul de incaltaminte pe care ar trebui sa-l poarte.

Copiii incep sa mearga intre 12 si 15 luni, desi nu este nimic neobisnuit daca fac primii pasi si mai tarziu, pana la 18 luni. Medicul pediatru este cel care apreciaza cel mai bine dezvoltarea psihomotorie a copilului tau, deoarece acesta i-a urmarit evolutia de cand s-a nascut.

Scopul incaltarii copiilor este de a proteja piciorul de frig si de sol, dar nu garanteaza integritatea pielii. Daca copilul insista sa mearga descult intr-un mediu sigur, nu exista nicio problema. Lasa-l, pentru ca nu va raci. Asta este doar un mit.

Multi parinti isi fac probleme daca micutul nu merge de-a busilea. Ei bine, 20% dintre copiii sar peste aceasta etapa si merg direct in picioare. Pediatrii considera acest lucru normal. Daca micutul merge de-a busilea pe-afara, musai sa aiba o incaltaminte cu varful tare, pentru a nu se rani.

La aceste varste, bebelusii trebuie sa poarte incaltaminte adecvata. Nu trebuie sa fortezi piciorul pentru a intra in pantof. Asta insemna ca nu sunt buni. Micutul nu trebuie sa se simta "agresat."

Pe masura ce copilul creste, piciorul lui se schimba. In primii ani este plat si asa este normal.

In jurul varstei de 4-5 ani majoritatea copiilor au deja o arcada plantara bine definita.

Cum ar trebui sa fie prima pereche de pantofi a copilului tau

  • Ei bine, in primul rand, pantoful trebuie sa fie flexibil, adica sa-i poti indoi talpa cu o mana. Evita orice pantof cu o talpa rigida pe care nu o poti flexa cu o mana. De asemenea, este important sa fie deschisi la culoare, mai ales la inceput.
  • La calcai, pantoful trebuie sa fie mai tare, iar laturile mai moi pentru a lasa glezna libera, astfel incat sa se poata misca fara restrictii.
  • Nu este recomandabil sa incalte pantofi purtati inainte de altcineva, pentru ca fiecare copil merge si isi formeaza talpa in felul lui.
  • Pantoful sa fie fara cusaturi, piciorul nu trebuie sa se simta strans acolo. Din contra, daca are cativa centimetri in plus este foarte bine. Copilul trebuie sa aiba libertate de miscare in orice moment.
  • In mod ideal, incaltamintea trebuie sa fie confectionata din materiale care sa permita piciorului sa "respire," pentru a preveni infectiile fungice cauzate de umiditatea din pantofii de calitate slaba. Deci, daca sunt din piele, cu atat mai bine. Nu este o optiune buna acea incaltaminte care are bucati de nichel sau crom. Multi copii mici (si adulti) au hipersensibilitate la aceste metale si pot provoca leziuni cutanate.

Piciorul micului creste rapid. In medie, copiii mai mici de 15 luni isi schimba, de obicei dimensiunea la fiecare 4 luni, la copii intre 15-24 de luni la fiecare 6 luni si la copiii de peste 2 ani la fiecare 8 luni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte bebelusi Incaltaminte Incaltaminte copii

Articole recomandate

Citeste si despre