Cand vei primi primul pupic de la bebelusul tau

/ / Modificat: 2019-01-22
Cand vei primi primul pupic de la bebelusul tau

Micutul tau are deja un an si jumatate si esti nerabdatoare sa primesti primul pupic de la copilul tau? Varsta medie la care bebelusul incepe sa pupe este de 18 luni, dar poate varia.

Fiecare copil se dezvolta in felul lui si difera de la unul la altul. Nu fac primii pasii si nici nu incep sa vorbeasca toti, la aceeasi varsta.

Si cand vine vorba de pupat se intampla acelasi lucru. Acest lucru depinde de maturitatea sa neurologica: pentru a pupa, el trebuie sa poata sa-si "strambe" buzele. De asemenea, depinde de maturitatea emotionala: pupatul este o modalitate de a arata afectiunea. Si aceasta, de regula, se intampla de obicei dupa un an si jumatate de viata, aproximativ 18 luni.

Stie sa pupe, dar nu simte asa

Se poate intampla si asta. Copiii au propria lor personalitate si unii nu vor, pur si simplu, sa pupe persoane straine. Ii poti spune bebelusului tau sa dea pupici, dar nu il poti forta. Niciodata. Este important sa respectati decizia de a nu pupa, mai ales persoanele pe care nu le cunoaste.

Singura modalitate de a incuraja o anumita atitudine este ca noi sa o punem in practica: sa il pupi pe el sau pe partenerul de viata. Astfel, copilul ia nota si, cand va creste, va repeta intr-o mare masura modul tau de relationare cu ceilalti.

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Dezvoltare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre