Copilul tau danseaza? Oamenii de stiinta au numai vesti bune pentru tine

/ / Modificat: 2019-10-04
Copilul tau danseaza? Oamenii de stiinta au numai vesti bune pentru tine

Sigur ai vazut pe internet videoclipuri cu bebelusi care danseaza pe ritmul muzicii, iar inima ta s-a topit in fata unor astfel de imagini. Nu-i asa ca sunt adorabili?  

Pentru multi oameni este un mister de ce bebelusii danseaza atat de natural cand asculta muzica. Pentru a lamuri problema, o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din York, Regatul Unit, a decis sa investigheze acest comportament.

Ce spune studiul

Psihologii Marcel Zentnera si Tuomas Eerola sustin ca, dupa ce au analizat 120 de copii cu varste cuprinse intre 6 luni si 2 ani, au descoperit ca dansul pare sa fie ceva mai natural decat vorbitul in sine. Ei chiar explica ca, cu cat cei mici zambeau mai mult, cu atat miscarile deveneau mai ritmice.

Medicii spun ca inca nu inteleg de ce noi, oamenii, am dezvoltat aceasta predispozitie pentru dans.

"O varianta ar fi selectia naturala. Alta, tine de evolutia unei functii independente a dansului, dar care este relevanta si pentru procesarea muzicii," precizeaza specialistii.

La ce ajuta muzica

Oamenii s-au schimbat, ne-am adaptat la muzica, fiind un mijloc de a evolua intr-o anumita zona. Desi nu este inca sigur, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta este o calitate din nastere a speciei noastre.

Potrivit Dr. Laura K. Cirelli de la Departamentul de Psihologie, Neurostiinta si Comportament al Universitatii McMaster, din Canada, bebelusii care asculta muzica pot deveni empatici. De asemenea, muzica consolideaza uniunea sociala intre oameni si chiar ajuta la facilitarea activitatii altruiste de la o varsta frageda.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii

Articole recomandate

Citeste si despre