6 SEMNE care iti arata ca cel mic nu este PREGATIT sa foloseasca olita

/ / Modificat: 2019-06-20
6 SEMNE care iti arata ca cel mic nu este PREGATIT sa foloseasca olita

O misiune destul de grea pe care o au parintii este sa invete copilul sa stea pe olita pentru a renunta la scutecele de unica folosinta.

Dar trebuie sa tina cont de faptul ca varsta la care cei mici sunt pregatiti poate varia foarte mult. Exista semne care iti arata ca micutul tau nu este pregatit sa faca la olita, pe care trebui sa le stii, deoarece ignorarea acestora poate face lucrurile mai dificile.

Unii parinti pun copilul la olita imediat ce acesta incepe sa mearga, in timp ce altii asteapta pana cand micutul vede asta ca pe o necesitate. Varsta medie pentru antrenamentul de olita este de aproximativ 27 de luni, potrivit Healthline.

Daca fortezi copilul inainte ca el sa fie pregatit, ar putea sa refuze sa-si faca nevoile si pot aparea probleme cu vezica sau digestia, potrivit ABC News.

Aceste semne iti vor spune daca trebuie sa mai ai rabdare inainte de a incepe antrenamentul pentru olita.

1. Nu il deranjeza scutecul murdar

Unul dintre cele mai mari semne ca un copil este pregatit sa treaca la olita este atunci cand il deranjeaza scutecul murdar, in functie de ce face. Si are sens, avand in vedere ca nu se simte bine sa stea in mizerie si rece. Dar daca nu sesizeaza acest lucru este posibil sa nu fie gata, deoarece motivatia pur si simplu nu este inca acolo.

2. Scutecul este constant umed

Daca micutul urina constant si observi ca acest lucru nu se mai intampla de cand ai inceput sa-l pui pe olita, inseamna ca se abtine. Iar vezica lui se obisnuieste si nu mai urineaza un timp mai indelungat. Si vor putea sa ramana uscati pentru 2 ore sau mai mult, inainte de a face la olita, conform clinicii Mayo.

3. Este total dezinteresat de olita

Unii copii aleg toaleta pentru ca asa vede la adulti si vor si ei sa testeze wc-ul. Altii nu pot fi convinsi sa puna piciorul in baie, ca sa nu mai vorbim de statul pe olita. Astfel, daca micutul nu manifesta niciun interes pentru a folosi olita, inarmeaza-te cu multa rabdare. Aceasta problema te va stresa si pe tine si pe cel mic, daca incerci sa fortezi lucrurile.

4. Nu pot sta linistiti (nemiscati)

Sunt copii care doar se aseaza pe olita si se ridica imediat. Specialistii sugereaza sa-l lasi pe cel mic pe oala timp de trei pana la cinci minute, dar asta poata parea o eternitate pentru un copil mic. Dacă nu are rabdare sa stea atat, poate trebuie sa astepti sa mai creasca.

5. Nu-si pot scoate pantalonii

In functie de metodele de antrenament pe care le folosesti, probabil ca vei merge de multe ori cu micutul in baie pentru a-l ajuta atunci cand cere la olita. Dar, va trebui sa invete sa faca singur acest lucru. De aceea este important ca el sa-si poata da pantalonii jos cu ajutorul minim al mamei sau al tatalui, potrivit Baby Center.

6. Sunt speriati de olita

Frica de olita poate fi un lucru foarte real pentru un copil, pentru ca aude sunetul apei de la toaleta, iar ei nu isi dau seama ca pe olita nu li se poate intampla nimic. De aceea, va trebui sa-ti petreci ceva timp explicandu-i acest lucru inainte de a-l pune pe cel mic pe olita, potrivit Mother.ly. In caz contrar, pregateste-te pentru un esec.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Olita Olita bebelusi Cum inveti copilul la olita

Articole recomandate

Citeste si despre