Lipsa poftei de mancare. Ce faci cand bebe n-are pofta de mancare? Cand trebuie sa mergi cu el la doctor

/ / Modificat: 2019-08-05
Lipsa poftei de mancare. Ce faci cand bebe n-are pofta de mancare? Cand trebuie sa mergi cu el la doctor

Lipsa poftei de mancare. E de ajuns sa suspectezi doar ca bebelusul ar manca prea putin fata de cat e normal ca sa intri in panica. Ce e facut insa cand micutul are intr-adevar un apetit scazut si nu se hraneste cat ar trebui?

In primul rand, e bine sa lamurim ce inseamna un apetit sanatos, ca sa poti depista la timp eventualele nereguli. Prin urmare, cat ar trebui sa manance un bebelus? Cum apetitul nu e constant nici macar la adulti, nu te poti astepta ca micutul tau sa functioneze ca un robotel. Si sa pape zilnic cantitatea exacta de lapte si la orele cele mai convenabile. Adevarul e ca pofta de mancare a puiului tau va varia de la o zi la alta si de la o saptamana la alta.

Ca sa-ti faci o idee despre cat ar trebui sa-i dai sa manance, e bine sa stii ca, in general, in functie de varsta la care se afla, sugarii au nevoie in fiecare zi de:

– la 1-3 luni – 150 ml de lapte, de 6-8 ori pe zi.

– la 4-6 luni – 150-180 ml de lapte (la o masa), plus 1-2 ligurite de cereale.

– la 6-8 luni – 180-240 ml de lapte (la o masa), plus gustari de cereale, fructe si legume pe parcursul zilei.

– la 8-12 luni – 120-180 ml de lapte (la o masa), plus o masa consistenta formata din alimente solide.

Daca din vreun motiv nu iti poti alapta puiutul natural si trebuie sa te rezumi la laptele praf, verifica aici cantitatile optime in functie de varsta, greutate si pofta de mancare.

Lipsa poftei de mancare. Ce i-ar putea cauza lipsa de apetit?

Primul lucru la care te gandesti cand puiul tau nu prea mananca este: nu cumva o fi bolnavior? Se prea poate sa fi racit sau sa-l doara burtica (nici tu nu ai pofta de mancare cand nu te simti bine). Dar cel mai adesea e vorba de altceva. Inainte sa presupui ce e mai rau si sa fugi cu el la spital, gandeste-te bine la ce a mancat bebelusul in ziua precedenta. Sau mai devreme in cursul aceleiasi zile. Daca a baut mult suc, lapte sau a mancat o portie zdravana de supa, probabil are burtica deja plina, nu ii mai este foame. El nu se va arata interesat de piureurile pe care i le-ai pregatit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pofta de mancare

Articole recomandate

Citeste si despre