Alimentatia copilului de 1 an: Idei de mese sanatoase

/ / Modificat: 2019-08-21
Alimentatia copilului de 1 an: Idei de mese sanatoase

Alimentatia copiilor este un capitol foarte important, mai ales dupa inceperea diversificarii. Copiii au nevoie de vitamine si minerale pentru o crestere si dezvoltare armonioasa, insa nu multi dintre ei sunt receptivi la alimentele noi.

Iar mamele cauta idei noi pentru a introduce cu succes in alimentatia copilului de 1 an tot ceea ce micutii au nevoie. Cu putina planificare si creativitate, vei reusi sa cuprinzi in alimentatia copilului tau mancaruri sanatoase. Iata ideile noastre care iti vor putea fi de ajutor.

Alimentatia copilului de 1 an: Micul dejun

Am tot vorbit despre importanta micului dejun, atat pentru copii cat si pentru adulti. Obisnuieste- ti copilul sa manance dimineata ceva sanatos si hranitor. Ce trebuie sa cuprinda acesta: lapte, lapte cu cereale integrale, iaurt, supa de mazare, omleta, paine, branza, macaroane, fructe si legume moi, fierte sau gratinate.

Alimentatie copii: La pranz

Odata inceputa alimentatia diversificata, e clar ca orezul si pestele sunt incluse in meniu. Asa ca un pranz delicios cu cateva bucatele de peste si orez este ideal. Un sandvis cu peste sau crochete facute din peste pot fi, de asemenea, o idee de pranz. Nu uitati de fructe precum: mar, banana, pepene, para, fructe de padure. Incercati, totusi, sa indepartati coaja tare si semintele, acolo unde este cazul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia copilului Alimentatia copilului mic

Articole recomandate

Citeste si despre