Must-have pentru scolari: hanoracul

/ / Modificat: 2017-01-27
Must-have pentru scolari: hanoracul

Hanoracul este una dintre piesele vestimentare cele mai moderne, producatorii de imbracaminte adaptandu-l inclusiv tinutelor pentru copii. Astfel, el a ajuns in ultimii ani un must have inclusiv printre scolari. Este foarte util si comod in zilele friguroase, astfel ca nu trebuie sa lipseasca din garderoba elevilor.

Hanoracul este o haina scurta, confectionata din panza deasa si are de obicei gluga. Acest tip de imbracaminte a fost inventat in Groenlanda si initial era impermeabil. Modelele hanoracelor au evoluat, in functie de utilitatea care le-a fost data. Astfel, materialele din care sunt fabricate acum variaza, de la tesaturi din bumbac mai subtiri sau mai groase, pana la tesaturi flausate sau deja celebrul fleece, un material sintetic moale si foarte calduros.

De asemenea, si modelul hanoracelor difera. Exista hanorace clasice, cu gluga si buzunare tip marsupiu, dar si hanorace cu fermoar sau fara gluga. Rolul lor este de a asigura un strat protector suplimentar impotriva frigului.

Avantajele purtarii hanoracului la elevi

Uniforma nu este obligatorie, insa exista scoli in Romania unde profesorii impreuna cu parintii au hotarat impunerea unui dress-code si chiar a unor tinute speciale pentru elevi. In vreme ce pentru perioadele calduroase aceste tinute sunt in general formate dintr-un tricou cu guler si o vesta, pe timp de iarna clasicele pulovere cu nasturi sau cu anchior au fost inlocuite cu hanoracul. Masura s-a dovedit extrem de utila din mai multe puncte de vedere.

Este foarte practic. Hanoracul este mai usor de intretinut decat un pulover obisnuit si asigura o temperatura optima in perioadele reci. Sfaturile pediatrilor sunt ca, toamna, iarna si la inceputul primaverii copiii sa poarte imbracaminte stratificata, astfel incat sa aiba posibilitatea de a se imbraca sau dezbraca usor, in functie de necesitati. Hanoracul tocmai acest rol il are. El vine ca un element vestimentar suplimentar, o piesa intermediara pe care elevul o are la indemana.

Este comod. Spre deosebire de pulovere, care uneori pot fi foarte incomode din cauza tesaturilor mai aspre, hanoracul este realizat din materiale moi, foarte confortabile. Cele cu fermoar sunt foarte simplu de purtat intrucat se imbraca si se dezbraca usor. Cele cu gluga prezinta avantajul faptului ca asigura o protectie a capului atunci cand temperaturile sunt mai scazute.

Este modern. Elevii tin foarte mult cont de tendintele din moda, astfel ca hanoracul este una dintre piesele vestimentare moderne foarte usor acceptate la orice varsta. In plus, in magazinele de imbracaminte se gasesc hanorace in culori vesele si cu imprimeuri amuzante, astfel incat copiii vor gasi repede un model care sa fie pe gustul lor.

Este unisex. Hanoracul poate fi purtat in egala masura atat de baieti, cat si de fete. Chiar daca dress code-ul impune, in cazul fetelor, purtarea rochitelor sau fustelor, hanoracul poate fi adaptat foarte usor oricarui tip de tinuta. In plus, in magazinele de profil se gasesc hanorace cu imprimeuri jucause, potrivite pentru orice gen.

Este o pata de culoare. Hanoracul este o piesa vestimentara care asigura o pata de culoare, transformand orice tinuta intr-una sport sau casual. Elevului trebuie sa ii placa hainele cu care merge la scoala, trebuie sa se simta bine in ele. Un sacou sau o vesta din stofa ii vor crea impresia unei tinute mult prea sobre pentru varsta sa. In schimb, chiar si purtat peste un sacou, un hanorac cu gluga va schimba radical intregul aspect al tinutei.

Este versatil. Hanoracul poate fi purtat de scolari intr-o multime de imprejurari, inclusiv la locul de joaca. Intrucat este un articol vestimentar confortabil, miscarile copilului nu vor fi incomodate, putand sa se joace in voie. Asadar, hanoracul trebuie sa faca parte din garderoba oricarui scolar. De preferat ar fi ca elevii sa aiba cel putin trei piese de acest gen in dulapul lor: un hanorac cu gluga, un hanorac cu fermoar si un hanorac din fleece. Iar culorile si modelele e bine sa si le aleaga singur, fiindca astfel le va purta cu si mai multa placere.

Incepand cu 30 ianuarie, la Lidl gasesti hanorace pentru baieti si jachete pentru fete - modele moderne la preturi avantajoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine copii Haine baieti Haine fetite

Articole recomandate

Citeste si despre