Ghid pentru cumpararea hainutelor bebelusului

/ / Modificat: 2017-01-18
Ghid pentru cumpararea hainutelor bebelusului

Bucuria de a avea un bebelus si ofertele de hainute si accesorii care apar pe piata pentru cei mici sunt atat de tentante, incat nu te poti abtine sa nu le cumperi. Abia cand ajungi acasa realizezi ca de o buna parte din ele nici macar nu aveai nevoie sau ca peste putin timp ii vor fi mici bebelusului. Iata un mic ghid de cumparaturi, care sa te ajute sa cumperi doar ceea ce are nevoie cu adevarat bebe!

Primele hainute ale bebelusului

hainute_bebelusi

Inca de la nastere, bebelusul tau trebuie sa aiba deja formata o mini-garderoba, cu lucruri esentiale pentru nou-nascuti.

Insa nici pe masura ce creste, garderoba nu trebuie diversificata si completata cu prea multe modele din acelasi tip de piese vestimentare, deoarece la aceasta varsta, copilul creste foarte repede, iar multe ii vor ramane mici.

Iata cam din ce ar trebui formata garderoba copilului pana la 6 luni:

 - 3-4 body-uri (tip maiou, cu maneca scurta si cu maneca lunga);

 - 1-2 salopete (mai groase sau subtiri, in functie de anotimpul in care nasti - care se inchid cu capse intre sau de-a lungul picioruselor);

 - 3-4 perechi de sosetele sau botosei;

 - 4-6 paturi de infasat bebelusul;

 - 2-3 caciulite;

 - 2-6 pijamalute (care pot fi sub forma de body-uri sau camasute de noapte cu prindere la glezne, pentru a evita ridicarea lor in timpul somnului - sunt un fel de saculeti de dormit);

 - 1-2 perechi de manusi (pentru primele luni de viata);

 - 1-2 pulovere sau bluzite de zi;

 - 1-2 pantalonasi sau fustite, in functie de anotimp si sex;

 - o rochita pentru fetita sau un costumas de baietei pentru iesiri si evenimente.

Nu are nevoie de incaltaminte decat atunci cand incepe sa faca primii pasi, de aceea nu este nevoie cumpari de pe acum.

Saptamana aceasta la Lidl gasesti mare parte dintre articolele necesare unui bebelus la inceput de drum:

 - seturi de body-uri pentru fetite si baietei;

 - costume cu bluza si pantaloni;

 - salopete;

 - dresuri;

 - sosete plusate;

 - caciulite, manusi si bavetele.

costume_bebe_lidl

Alegerea hainutelor bebelusului, de ce trebuie sa tii cont?

Pe langa culori si design, care te pot atrage la un model de hainute, este indicat sa tii cont si de alte criterii, mult mai importante pentru sanatatea bebelusului.

Materialul

Pielea bebelusului este foarte sensibila si este important ca hainutele alese sa fie din materiale "prietenoase" cu pielea lui.

Alege intotdeauna hainute din bumbac sau din alte tesaturi naturale si evita sa iei lucrusoare din materiale sintetice, in special daca sunt imbracate direct pe piele.

Confortul bebelusului

Al doilea criteriu important de care sa tii cont este confortul. Bebelusul trebuie sa se simta bine in hainute, sa nu fie prea largi sau prea stramte, ca sa il incomodeze si sa il irite.

De asemenea, avand in vedere ca va sta foarte mult pe spate, evita sa cumperi lucruri care se inchid la spate, cu nasturi sau cu fermoar, care l-ar putea deranja.

In momentul in care incepe sa se tarasca sau sa mearga de-a busilea, cel mai indicat este sa il imbraci in salopetele sau body-uri intregi, pentru ca in timpul miscarilor, toate hainele sa stea la locul lor.

Marimea

Si marimea este la fel de importanta in alegerea hainutelor si contribuie la confortul lui.

Alege masuri adecvate varstei si greutatii lui, astfel incat sa nu existe riscul sa se impiedice sau sufoce cu ele, daca sunt prea mari si nici sa nu devina iritat, daca sunt prea stramte.

Ofertele si reducerile

Pentru a economisi banuti, urmareste intotdeauna ofertele si reducerile din magazine, dar si voucher-ele online, care-ti ofera sansa sa cumperi o gramada de produse pentru bebelusi, la preturi foarte avantajoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hainute bebelus Lucruri necesare bebelusi Alegere hainute bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre