Sticla de calmare a Mariei Montessori pentru parinti si copii. Cum o folosesti

/ / Modificat: 2019-09-16
Sticla de calmare a Mariei Montessori pentru parinti si copii. Cum o folosesti

Sticla de calmare este destinata familiilor pentru a controla crizele copiilor si nervii adultilor. Cu ea se incearca canalizarea stresului si anxietatii si promoveaza respiratia si calmul datorita concentrarii.

Aceasta este compusa din lipici, apa, sampon, sclipici si alte ingrediente care vor avea un efect hipnotic, ajutatand copilul furios sa-si controleze emotiile, atat timp cat este folosita intr-un mod corect.

Inspirat de ideologia Mariei Montessori

Sticla de calmare este inspirata din pedagogia Mariei Montessori si obiectivul este ca atat parintii, cat si copiii sa isi regleze emotiile negative fiind capabili sa le gestioneze, iar in acest fel, sentimentele de furie, manie sau tristete pot fi intelese reciproc, cu calm.

Nu este doar pentru copii

Sticla de calmare se adreseaza parintilor, pentru a fi folosita impreuna cu copiii mai mari de doi ani. Scopul sticlei este de a calma anxietatea, nervii sau stresul adultului, dar si al copilului, concentrand atentia asupra miscarilor de relaxare din interiorul sticlei. Este foarte important ca recipientul sa fie bine sigilat, pentru ca materialele din interior sunt toxice.

Este necesar ca discutia cu cel mic sa fie pe un ton cordial si sa-i oferi instructiuni privind respiratia, pentru ca micutul sa se relaxeze putin. Astfel, el va fi constient de modul in care este capabil sa-si controleze emotiile si cum poate sa-si limpezeasca mintea, sa aiba grija de respiratia lui si sa observe cum dispare frica, stresul si anxietatea.

Nu este o pedeapsa

Trebuie sa stii ca sticla de calmare nu reprezinta o pedeapsa si nici nu ar trebui sa para asa. Amenintarile sau pedepsele nu se incadreaza in tehnica sticlei de calmare. Adultii ar trebui sa ofere aceasta tehnica ca o investitie in timp pentru ca cel mic sa invete sa-si controleze stresul si frustrarea, lucru care il va ajuta pe masura ce va creste, pentru a fi un adult de succes care stie sa isi controleze propriile emotii.

sticla

Cand copilul este stresat, ritmul cardiac si respiratia sunt accelerate, si asa poate simti un blocaj in gandurile sale. Insa, concentrandu-se pe sticla si miscarile sale relaxante, micutul poate incepe sa gandeasca mai clar, iar mai tarziu, impreuna cu ajutorul adultului, pot fi cautate solutii pentru problema care l-a infuriat.

Adultul trebuie sa-l insoteasca pe tot parcursul procesului

Sticla de calmare nu trebuie sa fie folosita niciodata doar de copil, adultul va trebui sa fie intotdeauna alaturi pentru a-l putea ghida in procesul de relaxare. Ar fi bine sa instruiesti copilul ca sa stie cum sa faca, spunandu-i lucruri de genul: "Acum vom sta cu sticla de calmare pentru a ne relaxa. Vom inspira adanc si vom privi in tacere modul in care se misca si aluneca sclipicul prin borcan pana se opreste complet. Apoi, vom vorbi despre ce s-a intamplat si vom cauta solutii."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre