De ce e bine ca micutul tau sa te vada ca plangi

/ / Modificat: 2019-02-26
De ce e bine ca micutul tau sa te vada ca plangi

Exista multi parinti care isi educa copiii fara sa acorde prea multa atentie laturii emotionale. Un copil trebuie sa fie educat emotional inca de la o varsta frageda si sa ajunga sa stie cum se simte.

Si prin urmare, parintii ar trebui sa fie un exemplu. De aceea, nu se intampla nimic daca cel mic te vede ca plangi.

Nu este rau sa plangi

Majoritatea parintilor se ascund atunci cand plang pentru a impiedica copilul sa vada lacrimile si sa se intrebe de ce este in starea aceea. De obicei se face asta din jena, dar este ceva natural si nu trebuie ascuns de cel mai mic din casa.

Astfel, il inveti sa se lupte, intr-un mod natural, cu emotiile negative precum tristetea. In cazul in care copilul tau te vede ca plangi este important sa-i explici din ce motiv esti asa. Cel mic trebuie sa inteleaga ca plansul este ceva natural si face parte din natura umana.

De ce este bine pentru copilul tau sa vada ca plangi

Educatia emotionala este esentiala atunci cand vine vorba de dezvoltarea copiilor. Inca de cand sunt mici trebuie sa invete sa gestioneze tot felul de emotii, atat pozitive cat si negative. De aceea, copilul ar trebui sa te vada plangand si sa stie ca exista emotii negative care apar in mod natural si care pot fi rezolvate fara probleme.

Problema plansului in fata celui mic a fost considerata intotdeauna o slabiciune, care caracterizeaza, in general, femeile. Plansul nu tine cont de sexul unei persoane si este esential sa intelegi emotiile negative. Copilul trebuie sa creasca stiind tot timpul ca nu se intampla nimic daca plange.

Cei mici ar trebui sa stie ca in viata nu este totul numai bucurie si fericire si sunt momente cand apar emotiile negative, cum ar fi durerea sau tristetea. Si toate emotiile sunt prezente in viata unei persoane. Daca simti nevoia sa plangi, nu te abtine in niciun moment si lasa emotiile sa se manisfeste. Copiii ar trebui sa invete de la parintii ca nu este bine sa se abtina si nu ar trebui sa ascunda ceea ce simt, pentru ca in viitor se pot simti vinovati si nesiguri.

Importanta empatiei

Este foarte rau sa-ti reprimi orice fel de emotie. Acesta este motivul pentru care copilul trebuie sa-si arate emotiile in orice moment si sa-si impartaseasca sentimentele cu ceilalti. Empatia este un sentiment foarte important pe care copilul trebuie sa-l aprecieze inca de mic.

El trebuie sa inteleaga ca plansul in fata altora il va ajuta sa se conecteze cu alte persoane si sa consolideze legatura cu cele mai apropiate dintre ele. Din pacate, exista multi copii care cresc si sunt educati in familii in care empatia nu prea conteaza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plans Emotii copii Sentimente

Articole recomandate

Citeste si despre