Beneficiile fotbalului pentru baiatul tau. La ce scoli il poti inscrie daca este pasionat de sportul lui Hagi

/ / Modificat: 2015-05-26
Beneficiile fotbalului pentru baiatul tau. La ce scoli il poti inscrie daca este pasionat de sportul lui Hagi

Activitatea fizica este extrem de importanta pentru o dezvoltare armonioasa a copilului tau atat din punct de vedere fizic cat si psihologic. Specialistii spun la unison ca un sport practicat in mod constant ii va aduce nenumarate beneficii copilului tau.

Dublat de o dieta potrivita, sportul ii va asigura copilului o dezvoltare sanatoasa si un sistem imunitar ce il va tine departe de afectiuni. Sportul practicat de la varste fragede intareste musculatura si oasele si reduce riscul de obezitate.

fotbal_copii

In acelasi timp, medicii atrag atentia ca activitatea fizica va contribui la echilibrarea sistemului endocrin al copilului. Este cu atat mai important sa ii dezvolti copilului tau dragostea pentru sport cu cat in secolul nostru, televizorul, jocurile pe calculator si tabletele ii ocupa din ce in ce mai mult timp copilului.

Folosirea acestor gadgeturi este cu siguranta distractiva, insa sedentarismul isi va pune amprenta nemiloasa asupra dezvoltarii lui si ii va cauza multiple probleme odata cu cresterea in varsta. Orice tip de activitate fizica il va ajuta pe copil, iar in alegerea unui sport potrivit trebuie sa tii cont de preferintele sale si sa nu-l fortezi sa faca ceva ce nu-i place, deoarece ar putea capata o animozitate fata de orice tip de miscare.

Sporturi pentru copii. Ghid pe varste

Daca percepe sportul ca pe ceva ce "trebuie" sa faca, copilul nu va manifesta interes pentru el si va deveni o corvoada. Inainte sa inceapa practicarea unui sport e important sa consultati medicul pediatru pentru a va feri copilul de accidente nedorite, dar si pentru a determina daca este pregatit din punct de vedere fizic.

Majoritatea baieteilor din Romania sunt atrasi de practicarea fotbalului. E de inteles, avand in vedere ca este un sport extrem de popular la noi, iar cei care au facut fotbal de performanta sunt adevarate vedete internationale.

david_beckam_fotbal

Daca micutul tau ii admira pe Hagi, Beckham sau Maradona si nu-si poate dezlipi ochii de pe televizor atunci cand se difuzeaza vreun meci important, poate ca e timpul sa iei in considerarea inscrierea lui la o scoala de fotbal.

Incepand cu varsta de 5 ani copilul poate participa fara probleme la antrenamentele de fotbal.

Beneficiile practicarii fotbalului

Fotbalul contribuie la dezvoltarea completa a corpului deoarece pune in miscarea majoritatea muschilor. Totodata, el contribuie la prevenirea unor afectiuni precum diabetul sau obezitatea, dar si la corectarea deficientelor fizice ale coloanei vertebrale.

fotbal_copii_1

Alergatul ii va da rezistenta, driblatul ii va dezvolta agilitatea si coordonarea, iar echipa il va invata sa interactioneze si sa coopereze cu ceilalti copii. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca acest sport ii va creste stima de sine si incredere in fortele proprii.

El va invata ca trebuie sa munceasca pentru a-si atinge scopul si ca trebuie sa coopereze cu ceilalti membri ai echipei pentru a avea rezultatul scontat. Important este de asemenea si faptul ca el va invata cum sa gestioneze un esec si cum sa se bucure de o victorie.

O data cu primele meciuri va intra intr-o competitie, ceea ce ii va creste ambitia si dorinta de a se autodepasi si de a deveni din ce in ce mai bun. Fiind un sport de echipa, antrenamentele vor fi un prilej potrivit pentru ca micutul tau sa socializeze si sa se imprieteneasca cu alti copii de varsta lui. Un amic cunoscut la clubul de fotbal poate deveni un prieten pe viata.

Scoli de fotbal pentru baiatul tau

Daca te-ai hotarat sa-ti inscrii copilul la o scoala de fotbal este bine sa mergi de cateva ori la antrenamente cu el pentru a vedea cum se desfasoara ele. Fa cunostinta cu antrenorul si discuta cu el pentru a observa daca impartasiti aceeasi viziune legata de comportamentul sportiv si daca are in vedere obiectivele pe care tu si copilul tau vreti sa le atingeti.

Sporturi pentru copii, avantaje si dezantaje

O atentie sporita merita si comportamentul antrenorului in timpul sedintelor. Fii atent la limbajul verbal si nonverbal in raport cu copii. O persoana prea dura s-ar putea sa-l determine pe copil sa se retraga de la club si sa nu mai vrea sa reia activitatea niciodata.

fotbal_copii_sport_echipa

In egala masura, un antrenor prea bland s-ar putea sa nu-l determine pe copil sa-si atinga potentialul. Iata cateva scoli din Bucuresti unde poate practica acest sport.

Chelsea Sport Club

Scoala de fotbal Chelsea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5-14 ani. Selectia si antrenamentele, sunt conduse de antrenori de specialitate, licentiati UEFA.

Adresa: Strada Cuza Voda, 51, Bucuresti, Sectorul 1, Bucuresti

Tarife: Sedinta - 25 RON / Abonament 12 sedinte pe luna - 120 RON

Telefon: 021.222.09.29 / 031.106.4273 / 0747.016.106

Website: www.chelsea-bucuresti.com

Email: fotbal@chelsea-bucuresti.com

Scoala de Fotbal Champion Bucuresti

Scoala de fotbal pentru copii si juniori de la 4 la 14 ani

Adresa: Str. Primo Nebiolo (fosta Str. Strandului) Nr. 2, Sector 1, Bucuresti

Tarife: 4 antrenamente pe luna - 100 RON / 5 sau mai multe antrenamente pe luna - 190 de RON / 8 antrenamente individuale - 600 RON

Telefon: +40 762 893 204 / +40 723 134 751

Website: www.championclub.ro

Email: office@championclub.ro

Academia Sport Team

Grupele formate din copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 18 ani

Adresa: Baza sportiva din cadrul Universitatii Agronomia Bucuresti, Sector 1

Telefon: 0732368225

Email: contact@sportteam.ro

Website: www.sportteam.ro

Palatul National al Copiilor

Adresa: Blv. Tineretului nr. 8-10, sector 4, Bucuresti

Telefon: 330.76.56; 330.08.38; 330.40.83

Website: www.palatulnationalalcopiilor.ro

E-mail: palatul-copiilor@mail.com

Eurogol

Se adreseaza copiilor cu varsta intre 5 si 10 ani.

Adresa: antrenamentele se desfasoara in incinta Scolii nr. 3 - Soseaua Nicolae Titulescu 50-52, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0723964252 Email: pastiutz_p@yahoo.com

Website: www.fotbaleurogol.com

Real New

Grupe de copii cu varsta cuprinsa intre 8 si 13 ani

Adresa: Strada Valea lui Mihai nr. 6 (in incinta liceului "Eugen Lovinescu"), Sector 6, Bucuresti

Telefon: 0724373030

Email: contact@realnew.ro

Website: www.realnew.ro

Scoala de fotbal FC Progresul

Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani.

Tarife: 150 RON / copil

Telefon: 0724.354.164

Alege scoala potrivita de fotbal pentru copilul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fotbal copii Sport copii

Articole recomandate

Citeste si despre