Importanta imaginii de sine la copii

/ / Modificat: 2019-06-19
Importanta imaginii de sine la copii

Chiar inainte de a avea copii incerci sa-ti formezi o idee despre realatia parinti copii, despre cum ar trebui sa-ti educi si sa-si cresti juniorul.

Vei primi sfaturi despre relatia parinti copii de la parintii tai, de la alti membri ai familiei, de la prieteni, din carti, site-ri dedicate acestui subiect.

Toate iti vor dezvalui regulile unei relatii parinti copii de calitate si ce inseamna sa fii un bun parinte. Curand insa, multi oameni vor afla ca toate aceste sfaturi, nu vor imbunatati deloc relatia parinti copii.

Scopul tau nu este neaparat faptul ca odrasla ta sa inteleaga de ce are anumite sentimente; scopul este ca ei sa se comporte intr-un mod corespunzator indiferent de cum se simt in acel moment.

“Daca il ajuti sa-si contruiasca o buna imagine de sine copilul se va purta mai bine”

Teoretic, se crede ca in cazul in care poti sa-ti faci copilul sa se simta bine in pielea sa, cumva comportamentul sau necorespunzator se va corecta. In practica lucrurile sunt putin diferite. Daca nu fac greseli, copiii nu simt ca au un comportament mai bun. Insa se pot comporta astfel incat sa se simta mai bine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre