Hipersexualizarea copilariei: De ce se grabesc copiii sa creasca

/ / Modificat: 2019-01-15
Hipersexualizarea copilariei: De ce se grabesc copiii sa creasca

Este ceva obisnuit sa vezi fetite care apar ca modele in reviste, cu machiaj si gene false. In posturi care nu au nicio legatura cu varsta lor. Aceasta este o problema serioasa de hipersexualizare a copilariei.

Societatea in care traim determina multi copii sa sara peste aceasta perioada, ceea ce poate fi o problema la mai multe niveluri: in primul rand, personalitatea si stima de sine pot fi afectate.

In al doilea rand, aceasta problema arata ca tranzitia de la copilarie la adolescenta devine din ce in ce mai rapida, copilaria fiind o perioada fundamentala pe care orice micut ar trebui sa o traiasca, pentru ca de ea depinde dezvoltarea si formarea sa pentru viata.

Copiii sunt educati in functie de valorile prestabilite care ii fac sa-si piarda propria personalitate (sau nu si-o formeaza), concentrandu-se exclusiv pe corpurile lor, asa cum sunt invatati.

Un copil de 4 ani imbracat ca un adolescent, o fetita care poarta tocuri sau isi face manichiura, sunt doar cateva din exemplele de hipersexualizare in societatea de azi.

Ce probleme provoaca hipersexualizarea?

Acest lucru cauzeaza vulnerabilitate: persoane cu stima de sine scazuta, care risca sa fie usor de manipulat.

Insa, una dintre cele mai grave probleme este ca atat baietii, cat si fetele incep sa adopte rolul de obiecte sexuale ca ceva natural si, cel mai rau, ca un ideal pe care trebuie sa-l atinga cu orice pret. Acest lucru duce la probleme legate de alimentatie si dezvoltare, daca obiectivele dorite nu sunt atinse, reducand calitatea vietii si bunastarea emotionala.

Care sunt factorii care cauzeaza hipersexualizarea copilariei?

Esti atat de obisnuit sa vezi aceste modele de comportament incat este foarte dificil de identificat ceea ce nu este corect, ceea ce determina ca micutii sa-si piarda copilaria prea repede si sa inceapa sa actioneze asa cum societatea doreste.

Un factor care faciliteaza hipersexualizarea este publicitatea. Fetele sunt folosite ca obiecte sexuale, imbracate ca femeile cu varste mult mai mari decat ele.

De asemenea, serialele si filmele de televiziune sunt un alt factor care grabeste copilaria (programe care invita fetitele sa participe la concursuri de frumusete sau de cantat, la doar 4 sau 5 ani).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre