Cum sa ma port cu copilul sotului meu?

Intrebare:

- Cum ar trebui sa ma port cu copilul din prima casnicie a sotului meu avand in vedere urmatoarele: - are 13 ani si jumatate si locuieste cu noi; - in ultima vreme este foarte influentat de mama lui buna, care il incita impotriva noastra, folosindu-se mai ales de faptul ca in familie a aparut un bebe (are 10 luni acum). Ce atitudine ar trebui sa aiba tatal lui fata de el? Actualmente, el este foarte permisiv, tolerant, pe motivul ca baiatul sa nu sufere lipsa mamei bune...Carina

Raspuns:

Din cele scrise de dvs. reiese ca aveti nu numai o problema cu fiul dvs. vitreg ci si cu fosta sotie a sotului dvs, astfel incat se impune sa actionati pentru lamurirea situatiei in ambele sensuri. Nu stiu exact ce tip de relatii aveti dvs. cu mama copilului insa orice demers al dvs. de a imbunatatii relatia cu baiatul  poate fi ingreunata de ceea ce face si spune mama biologica.

Astfel impreuna cu sotul dvs. si cu ea purtati o discutie serioasa despre ceea ce se intampla, exprimati-va treptat temerile si negociati-va fiecare rolul in ceea ce priveste educarea baiatului. Pe langa influenta mamei sale biologice, baiatul poate fi influentat in atitudinea si comportamentul sau si de evenimentul recent din familie si anume nasterea unui frate.Venirea pe lume a unui frate pentru unii copii inseamna o subminare a "puterii" sale asupra parintilor, o reorientare a afectiunii acestora asupra celui mic, lucruri deseori neplacute pentru cel mare. Astfel asigurandu-i mereu confortul psihologic, oferindu-i acestuia un exemplu de convietuire buna cu cel mic si estompand astfel de temeri puteti sa il atrageti de partea dvs.

In ceea ce priveste atitudinea sotului dvs recomandat ar fi sa fie una echlibrata, nici prea permisiva, nici prea limitativa, atitudine care ar trebui sa lase la o parte posibila invinuire a sa despre relatia mama biologica - baiat.

Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog
Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul