Copilul - rege?
 

Copilul – rege, va spune ceva? Acasa, cine a ales mobila si articolele de decor pentru camera copilului dumneavoastra? El sau dumneavoastra? Tinerii sunt acum tinta marcilor producatoare de mobila si din ce in ce mai multe magazine de mobila s-au specializat in decorarea camerei copilului.

Timpurile s-au schimbat!

Intr-adevar, cu ceva timp inainte nu acordam prea mare atentie camerelor prichindeilor nostri. Mai intai, acestia nu prea aveau o camera numai a lor si in plus stateau mai multi intr-una, iar decorarea acesteia era ultimul lucru la care se gandeau parintii lui.

Alte prioritati luau locul decorarii camerei copilului. Si aceasta pentru ca cei mici petreceau foarte putin timp in camera lor, in special adolescentii, care astazi gasesc camera lor un loc de refugiu si vor ca aceasta sa-i reprezinte, si sa o decoreze dupa propriile lor idei.


Aceasta se datoreaza in principal manifestarii a doua fenomene, si anume, cel al atentiei deosebite acordate copilariei si cel al nevoii de confort si atentiei acordate, de aceasta data, locuintei perceputa ca un loc in care te simti bine.

Camera copilului a devenit o piata profitabila. Insa nu am ajuns inca la perioada copilului-rege, in masura in care, pentru moment, parintii sunt cei care se decid asupra amenajarii si decorarii camerei copiilor lor.

Totusi, pentru unii parinti parerea copiilor lor conteaza, stiind foarte bine ce efect ar putea avea o camera care nu le place si in care nu se  simt bine. Camera lor trebuie sa le confere placerea de a lucra, de a citi, de a ramane pentru a se juca.

Camera copilului trebuie sa fie amuzanta. Biblioteca, biroul, patul, ordinea…, totul trebuie sa aiba un aspect ludic si distractiv. Totul trebuie sa-i incite pe copii sa faca ceea ce trebuie sa faca: sa doarma, sa se joace, sa citeasca!

Mobilierul trebuie sa fie deci colorat, formele rotunde, cu flori, abajururi, cuverturi si covorase amuzante, manerele usilor, precum si alte obiecte de decor  trebuie sa redea atmosfera copilariei.

Insa fabricantii merg mai departe in mentinerea locului lor pe piata si adopta masuri inovatoare, cum ar fi spre exemplu: "camera trebuie sa creasca impreuna cu copilul". Fapt pentru care ei produc masuri mai mari – patul, biroul…, tinand astfel cont de faptul ca cel mic va creste, ca va trebui sa doarma intr-un pat mai mare, si ca un pat mic nu va fi potrivit pentru el. Patul va fi astfel putin mai inalt pentru a avea suficient spatiu dedesubt. Totul este masurat insa poate fi modificat, reglat. Ingenios, nu?.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul