Copiii prefera vacantele in familie in detrimentul jucariilor

/ / Modificat: 2018-01-30
Copiii prefera vacantele in familie in detrimentul jucariilor

Concediile sunt intotdeauna un prilej de bucurie pentru intreaga familie. Ce minunat ar fi daca am putea trai intr-o vacanta continua! Insa cum nu este posibil, trebuie sa profitam din plin de zilele libere si sa plecam in vacanta. Iar vacantele nu sunt o bucurie imensa numai pentru adulti, ci si pentru copii.

Copiii prefera vacantele in locul jucariilor

Dar cum oare arata vacanta perfecta in viziunea unui copil? Un sondaj realizat de compania YouGov, in parteneriat cu site-ul de calatorii HomeAway si cu revista FamilyFun a incercat sa afle raspunsul.

La cercetare au luat parte peste 500 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani parintii lor, acestia fiind intrebati despre preferintele lor de vacanta. In urma cercetarii, citata de smartparenting.com, concluziile au fost urmatoarele:

1. Copiii isi doresc o vacanta cu familia drept cadou

Cand vine vorba despre cadouri de ziua lor de nastere, un procent 43% dintre copiii chestionati au spus ca prefera sa mearga in vacanta cu famila decat sa primeasca un cadou, cum ar fi o jucarie.

"Tinerii apreciaza experientele in defavoarea lucrurilor", a spus Melanie Fish, expert in planificarea calatoriilor de famile al HomeAway, citata de smartparenting.com. In plus, si copiii iau parte la planificarea vacantelor, caci aproape 90% dintre parintii intervievati au spus ca odraslele lor sunt implicate in planificarea calatoriilor, iar opiniile lor sunt luate in considerare, nu decid doar adultii.

2. Copiii sunt de parere ca experientele sunt cea mai buna parte a vacantei

Deci, de ce le place copiilor sa mearga in vacanta? Pentru ca le place spiritul de aventura, motiv pentru care si adultii adora sa plece in concedii. Potrivit sondajului, 46% dintre copii au spus ca vizitarea unui loc nou pentru ei, unde nu am mai fost sau faptul ca au trait experiente noi reprezinta partile lor preferate dintr-o vacanta.

Si asta nu este tot, pentru ca parintii si copiii au parte de momente minunate impreuna, de experiente frumoase, care se transforma in cele mai frumoase amintiri. Iar aceste amintiri din concediu sunt la fel de importante pentru copii cum sunt si pentru parintii lor. Vacantele sunt cu adevarat magice!

3. Piscina, ideala in orice concediu

In ceea ce priveste lucrurile pe care le apreciaza in vacanta, atat parintii, cat si copii au spus ca le place sa mearga intr-un loc unde este si piscina.

Copiii am mai spus ca prefera mai degraba sa locuiasca intr-o casa inchiriata, mai mult decat la un hotel.

4. Vacante cu familia, dar si cu prietenii

"Cu cat mai multi, cu atat mai bine!" Aproape o treime dintre copiii participanti la studiu au spus ca le-ar placea, daca ar fi posibil, sa ia in vacanta versiorii, buncii, dar si animalele de companie! Un procent de 32% dintre copii au mentionat ca ar vrea sa ia cu iei animalutul de companie. Putin mai mult de jumatate dintre copii au spus, de asemena, ca si-ar lua si prietenii cu ei in vacanta.

Asadar, se pare ca o aniversare undeva departe de casa, alaturi de prieteni, parinti, bunici si catel sau pisica este cu adevarat un dar minunat pentru un copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Vacanta cu familia

Articole recomandate

Citeste si despre