Ce trebuie sa stie copiii inainte sa intre pe internet

/ / Modificat: 2017-02-07
Ce trebuie sa stie copiii inainte sa intre pe internet

Cand micutul tau afla ce este Internetul va dori cu siguranta sa experimenteze lumea virtuala. Pregateste-l din timp si invata-l tot ce trebuie sa stie copiii inainte sa intre pe internet. Pentru siguranta copilului si a intregii familii, este important sa discuti cu micutul tau despre pericolele internetului si sa-l supraveghezi cand este online pana esti convins ca a invatat cum sa se protejeze pe internet.

Anonimitatea si datele personale

Explica micutului tau importanta anonimitatii online, mai ales pentru copii. Aceasta este insa o armura, nu o arma si este recomandat sa te asiguri ca micutul nu va lansa atacuri online la adresa unor straini sub protectia anonimatului. Spune-i copilului sa nu ofere niciodata date personale. Daca da peste un formular pe care trebuie neaparat sa-l completeze, spune-i sa cheme un parinte sa-l ajute.

Descarcarea si instalarea de programe

Nu ii permite micutului tau sa descarce si sa instaleze programe. Chiar daca reuseste sa evite pericolul virusilor, ar putea instala programe inutile sau care incetinesc functionarea computerului. Explica-i sa evite orice fisier cu extensia "EXE".

Discutiile cu prieteni sau straini

Daca ii permiti micutului tau sa comunice cu altii in mediul online, asigura-te ca o face numai cu prieteni sau cu rude. Aceleasi reguli cu privire la evitarea strainilor pe strada se aplica si in mediul online.

Importanta parolei secrete

Un prescolar nu intelege intotdeauna importanta unui secret pe care este necesar sa-l pastreze. Daca isi face un cont de email sau un cont pe alte site-uri, asigura-te ca intelege ca este necesar sa pastreze parola secreta.

Deschiderea emailurilor de la necunoscuti

Invata-l pe micutul tau sa evite emailurile junk care au subiecte foarte atractive. Descacarea si deschiderea atasamentelor din mailuri de la necunoscuti este stric interzisa!

In afara de aceste reguli de siguranta simple, asigura-te ca micutul tau te va chema la computer de fiecare data cand ceva i se pare suspicios sau in neregula. Daca stie ca poate apela la tine oricand, isi va asuma mai putine riscuri in mediul online.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Internet Siguranta Siguranta pe internet a copiilor Copii internet Calculator copii Acces internet copii

Articole recomandate

Citeste si despre