5 comportamente ale copilului pe care NU ar trebui sa le IGNORI

/ / Modificat: 2019-07-24
5 comportamente ale copilului pe care NU ar trebui sa le IGNORI

Educatia unui copil nu este o sarcina simpla si necesita o doza mare de rabdare si una de perseverenta.

Iar secretul consta in disciplinarea cu dragoste. Micutii trebuie sa fie iubiti, dar si acceptati, pentru a sti exact ce se asteapta de la ei.

Exista, insa, anumite comportamente pe care parintii nu trebuie sa le ignore, potrivit psihologului Jennifer Delgado.

Comportamente ale copilului care nu ar trebui trecute cu vederea

1. Comportamentul agresiv

Copiii au nevoie, de obicei, de timp pentru a-si dezvolta capacitatea de autocontrol, asa ca este normal ca acestia sa reactioneze uneori impulsiv. Daca acest tip de comportament devine obisnuit, iar copilul tinde sa loveasca, sa impinga sau sa insulte alti copii sau chiar adulti, ar trebui sa iei masuri in acest sens.

Comportamentul agresiv este un semn ca ceva este in neregula si indica faptul ca cel mic nu este in masura sa-si exprime sentimentele. In acest caz, ar trebui sa discuti cu el pentru a incerca sa afli ce este gresit. Poti, de asemenea, sa inveti cateva strategii de relaxare si de control al impulsurilor care sa te ajute sa-ti gestionezi mai bine mania.

2. Prea multe istericale

Este ceva normal ca un copil sa faca uneori crize de isterie, deoarece acestea reflecta incapacitatea lui de a-si regla impulsurile si de a-si exprima emotiile. Insa in cazul in cazul in care acestea apar prea des, inseamna ca ii accepti prea multe, iar asta duce la o toleranta scazuta la frustrare. In acest caz, solutia nu este sa ignori crizele (aceasta strategie este eficienta numai atunci cand copiii le folosesc pentru a atrage atentia), ci sa descoperi cauza lor si sa incerci sa rezolvi problema de la radacina.

3. Nu te asculta

Daca copilul tau nu-ti acorda atentie si nu-ti asculta prea mult comenzile, nu trebuie sa treci peste acest comportament. O atitudine rebela si neascultatoare nu va disparea pur si simplu, in timp, si in cele din urma este foarte probabil ca micutul tau sa devina un copil problema, dificil de controlat.

Intr-o astfel de situatie trebuie sa incepi sa stabilesti reguli clare si, mai presus de toate, sa i le impui. Daca nu doreste sa-si faca ordine in camera dupa ce s-a jucat, nu-l lasa sa iasa impreuna cu prietenii. Daca nu vrea sa invete, nu-l lasa sa se uite la televizor. Daca nu te asculta atunci cand este inca mic si tu accepti asta, este posibil ca atunci cand va creste sa nu mai poti controla situatia.

4. Se face ca nu te aude

Este unul dintre cele mai comune comportamente ale copiilor rebeli si unul care ii deranjeaza cel mai mult pe parinti. Faptul ca-l strigi de mai multe ori si pretinde ca nu te aude este mult mai grav decat pare, deoarece pe termen lung el poate deveni un copil provocator, care se transforma intr-un "surd" la ordinele, sfaturile sau cererile parintilor.

Pentru a evita acest comportament, de fiecare data cand vorbesti cu cel mic, apropie-te si priveste-l direct in ochi. Asa el nu te poate evita. Mentinerea contactului vizual il impiedica sa-ti mai ignore cuvintele.

5. A minti frecvent

Copilul distinge greu realitatea de fantezie, deci este normal ca el sa inventeze uneori povesti care nu s-au intamplat niciodata. In cazul in care cel mic spune minciuni pentru a atinge un obiectiv, cum ar fi invinuirea altei persoane pentru comportamentul sau rau sau pentru a scapa de pedeapsa, trebuie sa faci ceva in legatura cu acest lucru. Copilul ar trebui sa invete cat mai devreme ca minciuna nu este o optiune pentru a evita responsabilitatea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comportament Comportament copii Comportament copil

Articole recomandate

Citeste si despre