Marturia dureroasa a unui elev batut si umilit la o scoala privata: "Mami, am inima neagra"

/ / Modificat: 2019-10-22
Marturia dureroasa a unui elev batut si umilit la o scoala privata:

Poveste extrem de grava la o scoala privata din Bucuresti. Un copil de 12 ani reclama ca este hartuit de colegi de mai bine de un an.

"Mami, am inima neagra, deci nu mai pot. Iar a trebuit sa ascult toate astea. Si nu inteleg cu ce am gresit." Acesta este strigatul de ajutor al copilului, batut, umilit si inchis in dulap la scoala, potrivit stirileprotv.ro.

"Nu este prima data cand Patrick spune ca are inima neagra, acum am reusit eu sa surprind acest lucru. Dar s-a transformat intr-un copil trist, nefericit. Simti ca pamantul ti-a fugit de sub picioare. E un sentiment de neputinta, de ingrijorare pentru sanatatea emotionala a copilului tau," a declarat mama copilului pentru stirileprotv.ro.

"E o declaratie extrem de grava. E evident strigatul de ajutor al copilului insotit de emotie si dificultatea de a comunica. Din pacate, acest copil poate sa fie la risc, sa se gandeasca la suicid, depresie," spune Anda Pacurar, psihoterapeut, pentru stirileprotv.ro

Ce masuri a luat conducerea scolii

Baiatul spune ca a devenit tinta colegilor lui in septembrie anul trecut, cand acestia s-au coalizat impotriva lui. Au inceput cu jigniri, apoi acestea s-au transformat in mesaje anonime scrise pe tabla, dar si in propriul lor grup de whatspp intitulat "clasa a-6 a DEPRESIE."

⁣Pentru ca baiatul se schimbase foarte mult, parintii l-au dus la medic, unde s-a confirmat faptul ca este afectat emotional. Oamenii au depus plangeri si la scoala, si la politie, iar mai multe persoane vor fi audiate.

Singura masura luata de scoala, dupa cum spune mama baiatului, a fost terapia in grup. Baiatul a fost rugat sa spuna in fata colegilor ce il nemultumeste.

"Intr-o altfel de situatie, un copil supus unei hartuiri constante are nevoie de un partener, de cineva de partea lui care sa-l ajute sa-si recapete increderea in el, ca mai apoi sa se apere singur," mai precizeaza psihoterapeutul.

Unul din doi copii a fost anul trecut victima fenomenului bulliyng. Alarmant este ca numarul cazurilor de abuz a crescut cu peste 40% in 2018 fata de 2017, iar peste 77% dintre situatii s-au intamplat chiar in scoala sau gradinita. Mai mult, peste 90% dintre copiii victime ale fenomenului bulliying au fost abuzati chiar de colegii lor si chiar de cadrele didactice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala privata Bulliyng

Articole recomandate

Citeste si despre