Disneyland Paris: experienta noastra

/ / Modificat: 2016-03-14
Disneyland Paris: experienta noastra

Pentru ca tot vine sezonul vacantelor, pentru ca e plin de reclame pentru vacante la Disneyland si pentru ca cu o vizita acolo toti suntem datori, cate ceva despre cum se supravietuieste in jungle printeselor si supereroilor.  

Din punctul meu de vedere Disneyland e o chestie absolut mizerabila, industriala, care scoate bani din emotiile copiilor si pentru ca stie ca asta se vinde bine, ii speculeaza pana la epuizare. 

Nici nu apuca sa se bucure cum trebuie, tot timpul stau la cozi, de la micul dejun la hotel, la orice fel de lucru e de facut prin parc. Tot timpul e  o lupta pentru un loc in carusel, un loc la parada astfel incat sa vezi ceva, un loc la locul de joaca, un loc la cumparat apa, in fine, in principiu 80%din timp ti-l petreci asteptand. 

Pe de alta parte, Smarandei i-a placut la nebunie, asa ca intr-un fel sau altul merita facuta si asta. Pentru amintirile lor.

Acum, supravietuirea e grea acolo, si spun asta din perspectiva mea, care sunt destul de bine organizata, nu ma prea incurc in programari, etc. 

Ideal ar fi sa plecati cu asteptari zero, dar sa stiti urmatoarele:

1. Mancarea este excesiv de proasta si excesiv de scumpa. Si nu exagerez cu nimic. Nu mancati la Steakhouse, nu mancati la King Ludwig s Castle. Ordinar e putin spus - snitelul e o talpa arsa, care nu poate fi mancata nici macar de copiii fascinati de snitel. Masa pentru 6 persoane a fost spre 200 de euro si a fost execrabila.

Singura mancare cat de cat decenta este la Remy's Bistro, care e in Walt Disney Studios, dar acolo trebuie sa va faceti rezervare din timp, de obicei se face la receptia hotelului sau sunati din timp. La Mickey's Café mancarea e tot ordinara, dar acolo vin personajele din Clubul lui Mickey Mouse, ceea ce e fascinant pentru copii. 

Bine, ca sa va asigurati ca il prindeti si pe Mickey trebuie sa platiti 27 de euro in plus, pentru o petrecere speciala, caci altfel nu ai nicio garantie ca nenorocitul de soarece se opreste si la masa ta. La hotel (am stat la New York) micul dejun e ok, cina e sinistra. 

Acceptabil e si Earl s Sandwich, cu sandvisuri, cum ii spune si numele, dar macar se pot manca, nu sunt dezastruoase.

In rest, cel mai bine e sa aveti la voi snackuri - batoane, pungute de goji, stafide sau ce-o mai fi, pentru ca in parc nu gasesti mare lucru in afara de chipsuri. E o taraba cu fructe si una cu covrigi (la numai 4 euro covrigul), clatite (6 euro clatita) si gaufre, dar cozile sunt mari si aici.

2. Exista o aplicatie pe telefon care iti arata timpii de asteptare pentru toate chestiile de facut in parc. Noi am fost  la sfarsit de aprilie, cand era aglomerat, dar nu omorul care e in lunile de vara. Cel mai mult am stat 45 de minute, la Big thunder mountain - un rollercoaster care te plimba printr-o mina, eu nu m-am dat, Smarandei i-a placut la nebunie.

3. Parada personajelor Disney e la 17:30, ideal ar fi sa mergeti sa prindeti loc pe aleea principal macar cu vreo jumatate de ora inainte, pentru ca e extrem de aglomerat. Pe de alta parte, daca stati mai multe zile, perioada paradei e cea mai buna pentru a merge la cele mai aglomerate locuri, timpii de asteptare se reduc semnificativ.

4. Zborul lui Peter Pan si It's a Small World au fost preferatele fetelor, la Peter Pan e coada destul de mare, la It's a small world cam 10 minute. 

Piratii din Caraibe, iarasi, merita mers, dar si acolo cozile sunt destul de mari.

Cam astea ar fi. Copiilor nu le pasa prea tare nici de mancare, nici de preturi, asa ca vacanta placuta!

Suntem 4. Avem 4 copii. Cate unul de fiecare. Credem ca un ras sanatos te scoate din orice situatie complicata. Puteti citi despre aventurile noastre pe Mothersandthecity.ro si ne puteti da like pe pagina de Facebook Mothers and the city.

banner_Mothersandthecity

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre