Momentul de singuratate - aceasta "fata morgana" a parintilor

/ / Modificat: 2017-08-30
Momentul de singuratate - aceasta

Am zile in care as da un regat pentru un moment de singurate. Eu cu mine si atat. Ma rog…  sunt zile in care nici macar pe mine nu ma suport. M-as retrage in baie, singura usa din casa pe care o pot incuia... sau in garaj. Acolo chiar ca nu ma cauta nimeni.

Cu toate ca si acolo ma gasesc pisicile. Si alea vor ceva de la mine: boabe sau mangaiere. Dar sunt zile in care mangaierile pe care le pot oferi sunt limite. Sau si mai rau, sunt lipsa din stoc. Nimic. Zero. Nada.

Sunt zile in care imi aduc aminte cum era inainte de copii. Liniste. Imi auzeam gandurile. Acum nu le mai aud. Seara, cand ei se culca si incerc sa vorbesc eu cu mine... adorm. Cam la a doua pauza publicitara de la orice film, sunt deja dusa departe.

Singuratate, intimitate? Ce sunt astea?

Am zile in care mi-e dor sa fiu strigata "Dana!" si nu "mami!". "Mami!" vine la pachet cu un raspuns, cu rezolvarea unei probleme sau a unei crize, cu un medicament impotriva durerii in gat sau cu repararea unei jucarii. "Dana!" in schimb nu ma obliga la nimic. Raspund daca vreau, daca am chef, daca nu am altceva de facut. Ignorance is a bless, credeti-ma.

Am zile in care as vrea sa ma ascund. Din cauza oboselii, a unei zile tampite la birou, a unei lipse de calciu, a presiunii atmosferice, a... orice. Sa nu ma gaseasca nimeni, nici macar eu. Sa nu ma intrebe nimeni nimic, sa nu imi ceara nimeni nimic, sa nu ma gandesc la nimic. Blank. Foaie velina. De multe ori duc o lupta interioara intre starea de somnolenta si dorinta de a sta treaza pentru ca am lucruri de discutat eu cu mine. In majoritatea cazurilor, sforaitul invinge.

Un amic imi spunea intr-o zi: "Stiu cum te simti. Si eu cand vin acasa, cainele meu sta lipit de mine pana ma culc". "Bai, da, dar cainele tau nu te striga de 1476 de ori mami-mami-mami".

Hobbyul meu a devenit vanatoarea de timp pentru mine. Unii fac puzzeluri, altii colectioneaza timbre. Eu colectionez momente de singuratate. Nu mai am timp pentru gandurile mele. Si mi-e tare dor de ele. Voua nu?

danaionescu.ro - Unele lucruri sunt atat de serioase, incat trebuie sa radem de ele!

Ne vedem pe Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sentimente mama Mame timp liber

Articole recomandate

Citeste si despre