A 11-a porunca: Si nu uita sa razi

/ / Modificat: 2017-06-08
A 11-a porunca: Si nu uita sa razi

Esti mama pentru prima oara, toate iti merg pe dos, nimic nu iese cum trebuie, nu stii ce sa faci, ajungi in pragul disperarii, ai senzatia ca tot Universul e impotriva ta?

Stiu cum e. Am mers si eu pe drumul acela. Si acum, uitandu-ma inapoi, stii ce cred ca  m-a ajutat sa trec peste toate? Rasul.  

Cea mai buna ventilare emotionala e rasul, nu plansul. Plansul te descarca de energii negative, dar rasul te incarca de energii pozitive. Asa ca razi. 

Razi cand spargi un biberon, pentru ca te gandesti cate pahare o sa sparga cel mic la viata lui. Razi cand iti dai seama ca ai ramas fara scutece, pentru ca te gandesti cum o sa fie cand cel mic isi va uita acasa caietele cu teme.

Razi cand ti se pare ca esti urata si ai cearcane pana la genunchi, pentru ca te gandesti cum sa fie cand cel mic intra la scoala si o sa tragi de el dimineata ca sa il trezesti.

Razi acum, pentru ca te gandesti cum o sa te amuzi mai tarziu cand o sa ii arati celui mic poze de cand era el mic si tu tanara. 

Razi cand te duci la coafor si te vezi in oglinda, pentru ca altele platesc bani multi ca sa aiba un par asa ciufulit, in timp ce tu ai venit cu el de acasa. Razi cand cea mare l-a tuns singura pe cel mic, pentru ca acum arata ca o matura si totusi nu i-a scos un ochi si nici nu i-a taiat o ureche. 

Razi cand arzi mancarea, pentru ca tot ti-ai dorit o tigaie noua, nu-i asa? Razi cand ti-ai rupt tocul, pentru ca si altii s-au distrat cand te-au vazut, tu de ce n-ai face-o?

Razi, ca din prea mult ras nu murit nimeni. Razi, pentru ca meriti. Razi, ca mai bine razi tu de tine decat altii de tine. Razi si de altii, daca asta iti face tie bine. Razii, ca rasul nu are efecte secundare, nu te ingrasa si nici nu face rau la ficat. 

Razi, pentru ca unele lucruri sunt atat de serioase, incat trebuie sa radem de ele. Razi, pentru ca iti sta asa de bine cu un zambet pe fata…

Dana Ionescu scrie despre umorul vietii cu doi copii, o pisica si un caine pe www.danaionescu.ro. Puteti citi articolele ei si pe pagina de facebook, iar aventurile si calatoriile intregii familii pot fi vizualizate pe canalul ei de youtube.  

danaionescu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre