Fara medicamente: Modul cel mai eficient de a calma copilul dupa vaccin

/ / Modificat: 2018-12-06
Fara medicamente: Modul cel mai eficient de a calma copilul dupa vaccin

Vaccinurile sunt dureroase pentru bebelusi, dar si pentru parinti atunci cand vad ca micutul lor este intepat si plange foarte tare. Dar decat sa te ingrijorezi, mai bine incearca aceasta modalitate eficienta (si naturala) de a calma durerea dupa intepatura.

Alaptarea pentru calmarea durerii

Alaptarea poate ajuta la scaderea senzatiei de durere pe care o simti, pentru ca micutul se va concentra pe supt si nu pe senzatia cauzata de ac. In plus, substantele existente in laptele matern actioneaza ca anestezice si reduc disconfortul.

Contactul piele pe piele atunci cand alaptarea si imbratisarea il ajuta sa se calmeze si se va simti confortabil si protejat. Cu toate acestea, mamele care nu alapteaza pot, de asemenea, sa calmeze bebelusul prin alte tehnici simple si practice.

Daca alaptarea nu este posibila, imbratisarea acesteia si transmiterea linittii este o modalitate eficienta de a-l calma.

Potrivit CNN, medicii de la Spitalul de Copii King's Daughters au descoperit patru moduri simple care ajuta la ameliorarea durerii bebelusului fara medicamente: infasa-l, pune-l pe o parte sau pe burta, scoate diferite sunete pentru a-l calma.

Zaharul este o alta optiune pentru a reduce durerea cauzata de vaccin.

"Multi neonatologi folosesc zahar dupa o procedura dureroasa", a declarat pediatrul John Harrungton pentru CNN. Cu toate acestea, specialistul a explicat ca aceasta procedura nu ajuta in cazul obezitatii si ca celelalte metode sunt mai eficiente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin Vaccinare

Articole recomandate

Citeste si despre