La sase luni, 38% din bebelusi nu dorm 6 ore la rand pe timpul noptii

/ / Modificat: 2019-01-15
La sase luni, 38% din bebelusi nu dorm 6 ore la rand pe timpul noptii

Bebelusul tau in varsta de 6 luni nu doarme foarte mult in timpul noptii si se trezeste non-stop? Nu trebuie sa te ingrijorezi!

Un nou studiu al Universitatii McGill (Canada), publicat in noiembrie in revista medicala "Pediatrics," arata ca un numar mare de copii nu dorm mai mult de 6-8 ore pe noapte, dupa varsta de sase luni. Potrivit specialistilor, trezitul des in timpul noptii, in special la copiii care au varsta de 6 luni, este un proces evolutiv si este perfect normal.

Cercetatorii doresc sa-i linisteasca pe parintii care isi fac griji pentru dezvoltarea copiilor lor, observand ca acei micuti care nu dorm toata noaptea nu se vor confrunta cu intarzieri psihice sau psihomotorii.

Primul an al bebelusului este o perioada frumoasa, dar vulnerabila

Marie-Hélène Pennestri, autoarea principala a studiului, subliniaza ca primul an de viata al copilulului "este o perioada frumoasa, dar si vulnerabila," motiv care a determinat-o sa realizeze aceasta cercetare.

"Scopul meu este de a linisti parintii si de a-i scapa de aceasta anxietate," a spus autoarea studiului.

Cercetatorii au obtinut aceste informatii potrivit unui unui sondaj realizat in randul mamelor si micutilor lor, nascuti in maternitatile din Montreal, Quebec si Hamilton (Ontario).

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiului, ca la varsta de sase luni, 38% din copii nu au dormit timp de 6 ore consecutive pe timp de noapte, iar 57% nu au dormit opt ore, potrivit studiului.

La varsta de 12 luni, majoritatea copiilor au dormit noaptea, in timp ce 28% din ei nu s-au odihnit 6 ore fara sa se trezeasca.

Fetele, mai dornice de odihna

Cercetatorii au descoperit si o diferenta in functie de sexul micutului: 48% din fetitele mai mari de sase luni au dormit 8 ore la rand, in timp ce doar 39% din baieti au reusit asta.

De cat somn au nevoie copiii in functie de varsta

Aceste regresii de somn apar insa la anumite varste, precum cea de 6 luni, insa este recomandat ca micutii sa aiba un program de somn bine stabilit, dupa cum urmeaza:

  • bebelusul pana la 1 an - 16 ore
  • copilul la 1-3 ani - 12-14 ore
  • copilul la 3-6 ani - 10-12 ore
  • copilul la 7-12 ani - 10-11 ore

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn Somn bebelus Durata somn bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre