Top 10 cele mai bune spitale de copii din Romania

/ / Modificat: 2015-07-20
Top 10 cele mai bune spitale de copii din Romania

Ca parinti, ne dorim ca micutul nostru sa aiba parte de cea mai buna ingrijire medicala atunci cand avem ghinionul ca puiul nostru sa se imbolnaveasca. Dotarile unui spital si personalul medical fac dintr-o institutie sanitara una la care apelam cu incredere.

Este extrem de important ca micutul nostru sa se simta in siguranta la spital, sa fie intr-un mediu curat si ingrijit iar medicii sa-l trateze cu mare atentie. Iara care sunt 10 dintre cele mai bune spitale de copii din tara noastra!

Spitalul de Pediatrie MedLife Bucuresti

Spitalul pentru copii MedLife este un spital privat care dispune de specialisti pentru chirurgie pedriatica, oftalmologie, ORL, ortopedie. Micutii vor sta in rezerve colorate si se vor putea uita la televizor sau vor putea accesa internetul in timp ce se afla sub supraveghere medicala. Parintii vor putea sta in rezerve alaturi de ei. In cadrul MedLife exista de asemenea si medici specializati in psihoterapia pentru copii.

Pediatrie - Regina Maria

In cadrul retelei private Regina Maria activeaza medici specialisti in alergologie pediatrica, cardiologie, endocrinologie, gastroenterologie, hematologie, nefrologie, neurologie, neuropsihiatrie infantila, oftalmologie pediatrica, ortopedie pediatrica, reumatologie pediatrica, pneumologie pediatrica, psihiatrie pediatrica.

In cadrul clinicilor si spitalelor din reteaua Regina Maria exista saloane speciale pentru copii si locuri de joaca pentru micuti. Spitalul dedicat mamelor si copiilor este Spitalul Baneasa, insa investigatii medicale pentru cei mici se fac in mai multe clinici ale retelei.Copil_internat_spital

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu

Spitalul Grigore Alexandrescu este o unitate sanitara de stat, unde cei care au asigurare la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor avea parte de servicii gratuite. In cazul insotitorilor pentru copiii cu varsta mai mare de 3 ani, tariful este de 15 RON pentru o zi de spitalizare.

Aici vei gasi medici specializati in chirurgie pediatrica, chirurgie plastica pediatrica, ortopedie pediatrica, cardiologie pediatrica, gastroenterologie pediatrica, oncologie pediatrica, neurologie pediatrica.

In cadrul acestui spital exista o sectie pentru urgentelor pediatrice majore precum si pentru tratamentul intoxicatiilor grave si asistenta psihiatrica si parapsihologica pentru parasuicid. Spitalul a fost nominalizat anul acesta la premiul pentru "cel mai bun spital", de Europe Business Assembly din Marea Britanie.  

Spitalul clinic de urgenta pentru copii Marie Curie

Spitalul Marie Curie este o unitate sanitara de stat in care asiguratii CNAS beneficiaza de gratuitate. In cadrul acestui spital vei gasi trei sectii de pediatrie in cadrul carora lucreaza specialisti in cardiologie pediatrica, gastroenterolofie si hepatologie pediatrica, precum si specialisti in tratarea diabetului zaharat si a bolilor de nutritie.

In acelasi timp, in spital mai exista sectiile de chirurgie pediatrica, ORL, oncologie pediatrica, nefrologie padiatrica si neurochirurgie pediatrica. Vei gasi aici saloane cu 2,3 sau 4 paturi prevazute cu baie proprie, televizor, aer conditionat, frigider, precum si camere de joaca pentru micuti.Copil_consultat_medic

Spitalul Clinic de Copii Cluj

Spitalul Clinic de Copii Cluj este unul de stat care are in componenta urmatoarele sectii: chirurgie si ortopedie pediatrica, endocrinologie, diabet si boli de nutritie, hematologie, cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, alergologie, imunologie, oncologie, diabet si boli de nutritie.

Totodata, aici vei gasi si specialisti in psihiatria pediatrica. Se pot acorda si consultatii la cerere, fara trimitere de la medicul de familie, care se platesc la fel ca in regimul privat. Unitatea are o capacitate de peste 506 de pacienti, locatia o gasiti pe harta cluj.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara

La Spitalul Louis Turcanu din Timisoara poti beneficia de urmatoarele specialitati medicale pediatrice: alergologie, cardiologie, chirurgie pediatrica, dermatologie, endocrinologie, gastroenterologie, genetica medicala, hemato-oncologie, oftalmologie, ortopedie, ORL, pneumologie, psihologie, recuperare medicala, urologie si urgente pediatrice.

In permanenta aici se afla 3 linii de garda pentru pediatrie de chirurgie si ortopedie pediatrica, de anestezie si terapie intensiva, de neonatologie sau de ORL.

Centrul de diagnostic si tratament Orto Clinic

La spitalul Orto Clinic vei avea parte de urmatoarele servicii medicale pediatrice: ortopedie, neurologie, recuperare medicala, chirurgie ortopedia, ecografie, cardiologie, logopedie, psihoterapie, medicina sportiva pentru copii, ortezare si investigatii specifice. Aici pot fi tratati atat nou-nascutii, cat si copii mici si prescolari si adolescentii pana in 18 ani.

Clinica de Neurologie Pediatrica Prof. Dr. Alexandru Obregia

Acest spital de stat este specializat in diagnosticul si tratamentul afectiunilor neurologice in cazul copiilor. Clinica Alexandru Obregia face parte din Centrul National de Referinta Impotriva Epilepsiei si are drept scop depistarea, diagnosticarea si tratamentul bolilor sistemului nervos central si periferic si a bolilor musculare.Fetita_spital_ingrijita

Clinica Pedilife Iasi

La clinica privata Pedilife din Iasi vei avea parte de servicii medicale pediatrice complete. Specializarile acestei clinici sunt nefrologie, neurologie, chirurgie, ortopedie, ORL.

Spitalul clinic de copii Brasov

La acest spital de stat din Brasov functioneaza urmatoarele sectii: sectia de pediatrie I cu profil de boli digestive, pediatrie II cu profil de boli respiratorii, pediatrie III cu profil diabet, hemato-oncologie, sectia de chirurgie pediatrica, compartimentul de ORL, sectia de psihiatrie pediatrica, fizioterapie, precum si sectia de terapie prin joc.

Nu ai gasit spitalul potivit pentru micutul tau? Cauta-l in sectiunea noastra de Spitale Copii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spitale pentru copii Pediatrie Medici pediatri Boli copii

Articole recomandate

Citeste si despre