Sistemul imunitar al copilului tau, alternative de dezvoltare

/ / Modificat: 2008-06-09
Sistemul imunitar al copilului tau, alternative de dezvoltare





 




Alaptarea si-a demonstrat intotdeauna beneficiile aduse micutilor, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii intareste aceasta idee recomandand mamicilor sa-si hraneasca bebelusii exclusiv cu lapte matern cel putin pana la varsta de 6 luni.

Alimentatia bebelusilor in primele luni de viata joaca un rol esential in dezvoltarea sistemului imunitar al copilului si in starea generala de sanatate a celui mic.

Imunitatea corpului unui copil se realizeaza in primele luni de viata prin laptele matern in care se gasesc o serie de carbohidrati speciali, numiti prebiotice. Un sistem imunitar bine dezvoltat va face ca riscul infectiilor gastro-intestinale sau ale aparatului respirator superior, riscul reactiilor alergice sa fie reduse semnificativ.

Flora intestinala a copiilor alaptati este populata cu bacterii sanatoase, acestea fiind practic tinute in viata de laptele matern – astfel se dezvolta sistemul imunitar al copilului.

Exista totusi mame care din diferite motive nu isi pot alapta copiii. De aceea, pe piata produselor pentru bebelusi exista o varietate de forme de hrana pentru bebelusi facute sa satisfaca nevoile unui bebelus.

 

Din aceeasi serie de produse, producatorul Milupa a lansat Aptamil, un produs cu continut de Immunofortis, o combinatie de nutrienti care asigura dezvoltarea naturala a sistemului imunitar al copilului.

Administrarea de Immunofortis are rezultate asemanatoare celor obtinute prin alaptare. Immunofortis actioneaza prin cresterea bacteriilor sanatoase in intestin si distrugerea celor daunatoare. Oligozaharidele care se regasesc in Immunofortis ofera beneficii similare cu cele oferite de laptele matern.

Produsul lansat de Milupa isi doreste sa raspunda prin nutrientii sai nevoilor nou-nascutilor. El este disponibil in doua variante, in functie de varsta: 0-6 luni si 6-12 luni, fiind recomandat ca supliment in timpul alaptarii sau dupa alaptare.

Disponibil in farmacii si in supermarket-uri, produsul se gaseste in ambalaje de 800g la un pret recomandat de vanzare de 56,90 lei. Totodata, Milupa a lansat si ambalajul EaZyPack, special creat pentru Aptamil.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre