Rinofaringita cronica acutizata

/ / Modificat: 2012-01-10
Rinofaringita cronica acutizata
Intrebare:

- Am un baietel de 7 luni. L-am nascut cu canalul nazolacrimal drept infundat. L-am tratat cu cloramfenicol si ser efedrinat. Problema s-a rezolvat, dar el tot mai este fornait pe nara dreapta. La 4 luni a facut rosu in gat, iar medicul pediatru mi-a prescris Ospamox, dar fiindca nu i-a cedat i-a dat in continuare Augmentin inca 7 zile. Dupa tratament, copilul meu avea gatul rosu in continuare, dar nu i-a mai prescris nimic. Mentionez ca nu a prezentat stari de voma, febra. Singurele simptome prezente au fost nasucul usor infundat si tusea (un pic). I-a pus diagnosticul de rinofaringita cronica acutizata. Exact aceeasi situatie s-a intamplat la 6 luni. Intrebarea mea este: este posibil ca baietelul meu, prin conformatia lui biologica sa aiba gatul mai rosu si sa fie mai fornait sau poate fi o alta problema? Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Va multumesc!

Raspuns:

Din cele descrise apare posibilitatea ca micutul dvs sa aiba vegetatii  adenoide (=polipi) in partea dreapta a nasului.


Din cele descrise apare posibilitatea ca micutul dvs sa aiba vegetatii  adenoide (=polipi) in partea dreapta a nasului.

Probabil ca a avut canalul  nazolacarimal nu numai infundat, dar si infectat (de vreme ce a primit  tratament cu cloramfenicol), ceea ce ar putea duce la formarea de polipi.

Cel mai bine este sa mergeti la un specialist ORL, pentru ca vizualizarea  eventualilor polipi necesita un instrument pe care de regula nu il au  pediatrii.


Evident, nu pot sa afirm cu certitudine ca despre polipi e vorba,  ci doar ca examinarea acestei piste ar fi pasul urmator pe care vi-l recomand.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei


www. doctordragomir.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre