Cum sa cureti corect suzeta bebelusului

/ / Modificat: 2018-05-03
Cum sa cureti corect suzeta bebelusului

Suzetele sunt cu siguranta bune pentru nou nascuti si bebelusi. Academia Americana de Pediatrie a descoperit ca suzeta folosita pentru a adormi copiii, ajuta la scaderea riscului de moarte subita la sugari. Tot suzeta este aceea care ofera copiilor o modalitate de auto alinare atunci cand sufera de un moment de anxietate. 

In ciuda tuturor beneficiilor pe care le aduce, suzeta este un cosmar din punct de vedere al igienei si asta pentru ca este scapata pe jos tot timpul, schimbata cu a altor copii sau rontaita.

Parintii nu iau in considerare mereu grija necesara pentru a pastra suzeta curata, ceea ce ii face pe cei mici sa devina expusi fara a fi cazul, la o serie de probleme de sanatate. Din fericire, nu este greu sa cureti corect suzeta si sa o mentii in perfecta stare astfel incat bebelusul tau sa se poata bucura in siguranta de ea.

Este important, in asa fel incat lipsa suzetei sa nu il afecteze pe bebelus, sa ai mai mult de una disponibila; astfel, poti sa cureti o suzeta in timp ce copilul sa adoarma linistit cu una deja igienizata corect.

De asemenea, este util sa ai mai multe suzete curate in masina si in geanta bebeusului; de multe ori, din necesitate sau din disperare, parintii sterg putin suzeta si o inapoiaza celui mic. Este bine sa eviti acest lucru, si sa ai la indemana cel putin o suzeta de rezerva.

Laptele matern, cel mai bun pentru curatarea suzetei

Cel mai bun mod de a curata o suzeta atunci cand esti afara este folosind apa calduta si sapun, sau chiar lapte matern, in ciuda faptului ca multi parinti cred ca o suzeta stearsa putin de praf l-ar putea ajuta pe copil sa isi dezvolte sistemul imunitar; unii germeni pot fi benefici, este adevarat, dar cu siguranta nu vrei ca excremente de animale sau reziduri de pesticide de pe talpa pantofilor sa ajunga in gura copilului tau.

Atunci cand esti acasa, curata seara suzeta cu apa calda si sapun si las-o sa se usuce; nu strica nici sa o cureti in masina de spalat vase de cateva ori pe saptamana. Curata suzeta cat mai devreme, pentru ca altfel bebelusul tau va sesiza gustul diferit si va deveni mofturos, refuzand suzeta curata cu a carui gust (sau forma) nu este obisnuit.

Pentru ca suzeta este cel mai des folosita pentru alinare si confort, ea este foarte repede uzata de bebelus, care o foloseste des, de aceea este important sa stii cand trebuie sa o arunci - daca arata uzata, este rupta sau crapata, inlocuieste-o cu una noua, fara ezitare, indiferent cat de mult a iubit-o bebelusul tau.

Cand nu mai este indicata utilizarea unei suzete

Retine deci ca este important sa cureti suzeta cu apa calduta inainte ca cel mic sa o refoloseasca si ca atunci cand prezinta semne de deteriorare, chiar si o mica crapatura, este mai bine sa o arunci.

Si nu in ultimul rand, nu uita ca daca ai mai multe suzete curate disponibile pentru prichindelul tau, acest lucru nu il va proteja doar pe el de germeni si posibile situatii periculoase, dar iti va proteja si tie nervii si iti va preveni anxietatea cauzata atunci cand iti auzi bebelusul tipand cat il tin plamanii dupa prea iubita "suzy".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena copii Sanatatea bebelusului Suzeta bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre