Cum recunosti ce tip de tuse are bebelusul tau?

/ / Modificat: 2013-11-26
Cum recunosti ce tip de tuse are bebelusul tau?

Ti-ai dat seama doar ca bebelusul tau tuseste tare, greoi si ca sufera din acest motiv, ceea ce te face foarte trista! Inainte de a apela la un remediu pentru a vindeca acest simptom, afla mai intai daca stii de ce tip de tuse sufera bebelusul: seaca, groasa, umeda, uscata, convulsiva, crup, cu expectoratie, fara etc. Fiecare se trateaza in mod diferit in functie de afectiunea pe care o insoteste!

Tipuri de tuse frecvente la bebelusi

Cu toate acestea este greu sa pui un bebelus sa iti zica daca simte ceva pe gat cand tuseste, ce il deranjeaza sau nu cand o face etc. De aceea trebuie sa stii tu sa recunosti simptomele si modul de manifestare al celor mai importante tipuri de tuse la bebelusi.

  • Tuse uscata - fara expectoratie, apare cand copilul are o raceala sau o alergie; ajuta la eliberarea cailor nazale si a iritatiei de pe gat;
  • Tuse umeda - insotita de exepctortie mucoasa.

Afectiuni in care apare tusea ca simptom si cum se trateaza

Raceala

Semne care arata ca tusea indica o raceala:

  • nas infundat sau care curge;
  • durere in gat;
  • tusea este uscata si inecacioasa;
  • febra usoara.

In cazul acestui tip de tuse, respectiv al racelii, nu este indicat sa administrezi medicamente. Cel mai bine aplica remedii naturiste utile in combaterea simptomelor de raceala si odata cu ele va disparea si usoara tuse.

Crupul (anghina difterica)

Crupul este o forma de anghina difterica localizata pe laringe care face ca micutul tau sa respire zgomotos si tusea sa fie ragusita, uneori cu formarea unor membrane false pe amigdale. Aceasta este cauzata de regula de un virus si se manifesta la bebelusi prin:

  • febra;
  • tuse seaca, aspra, afonica;
  • respiratie zgomotoasa, suieratoare;
  • agitatie, somnolenta;
  • cianoza;
  • asfixie.

La bebelusi apar adesea crizele de crup, timp in care trebuie sa calmezi copilul si apoi sa dai drumul la umidificatorul de camera sau sa il expui unei bai de aburi care ajuta la calmarea cailor respiratorii.

Pneumonia

Este o infectie virala sau bacteriala a plamanilor care poate aparea si de pe urma complicatiei unei simple raceli.

Tusea in aceasta afectiune este una umeda si flegmatica, cu expectoratie puternica. De asemenea, copilul mai poate manifesta si prin oboseala si febra.

Tratamentul pneumoniei depinde de cauza – virala sau bacteriana – care provoaca aparitia ei

Bronsiolita si astmul

Bronsiolita si astmul au si ele simptonme de tuse specifice. Majoritatea bronsiolitelor la copii mici sunt cauzate de virusul sincitial respirator. Tusea in astfel de cazuri este una zgomotoasa, insotita de respiratie suieratoare si poate aparea febra si lipsa apetitului. In caz de astm copilul va manifesta cel mai probabil simptomele racelii.

Tratamentul este prescris de medic si presupune medicamente specifice pentru ameliorarea simptomelor, dupa caz.

Tusea convulsiva

Tusea convulsiva sau magareasca este o afectiune extrem de periculoasa la copii, amenintatoare de viata. In cele mai multe cazuri ea nu este insotita de niciun simptom de raceala sau febra. Tusea este alarmanta, galagioasa si constanta si poate fi insotita de ochi bulbucati, paloare sau cianoza etc.

Mai degraba decat tratamentul, preventia este cea mai buna solutie impotriva ei. Exista un vaccin special creat pentru profilaxia acestei tuse.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tusea la bebelusi Tuse convulsiva Raceala bebelusi Virus sincitial respirator bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre