CAZ UNIC: S-a nascut primul bebelus fara chip

/ / Modificat: 2019-10-24
CAZ UNIC: S-a nascut primul bebelus fara chip

Caz unic in istoria omenirii. Un bebelus s-a nascut fara chip, iar opinia publica a fost de-a dreptul socata. Din nefericire, acest caz cu totul deosebit a aparut in urma unei neglijente medicale.

"Bebelusul fara chip" a venit pe lume in Portugalia, desi parintii primisera asigurari din partea medicul ca micutul nu va avea nicio problema. 

"Exista dovezi solide de neglijenta din partea doctorului Artur Carvalho care pot conduce la o sanctiune disciplinara," a declarat presedintele consiliului din cadrul Colegiului Medicilor pentru regiunea de sud, potrivit Agerpres.

Ce s-a intamplat cu medicul

Medicul a fost suspendat timp de sase luni in urma hotararii adoptate in unanimitate de consiliul disciplinar al Colegiului Medicilor. Acesta era deja vizat de alte sase plangeri, dintre care cea mai veche dateaza din 2013. 

Si justitia ancheteaza acest caz in urma plangerii depuse de parintii copilului impotriva medicului.

Bebelusul s-a nascut fara nas si ochi si nu are o parte din craniu

Bebelusul nascut la data de 7 octombrie nu avea nas, ochi si ii lipsea o parte din craniu. Parintii au descoperit malformatiile copilului in momentul venirii pe lume, la spitalul Sao Bernardo din Setubal, oras aflat la aproximativ 40 de kilometri sud de Lisabona.

Doctorul Artur Caravalho a monitorizat sarcina femeii intr-o clinica privata din Setubal, unde a efectuat cele trei ecografii obligatorii, fara a depista vreo problema.

Alertat asupra unei posibile anomalii a fatului in a sasea luna de sarcina, in timpul unei ecografii suplimentare realizata la initiativa parintilor, obstetricianul i-a linistit pe acestia. "El a explicat ca, uneori, partile fetei nu sunt vizibile in timpul ecografiilor, atunci cand fata copilului este lipita de burta mamei," a declarat sora mamei, la postul de televiziune TVI 24, preluat de Agerpres.

  • Surse: bbc.com, mirrork.co.uk, tvmnews.mt, agerpres.ro
  • Foto: mirror.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre