Bolile la care este predispus copilul tau in functie de luna nasterii

/ / Modificat: 2018-06-05
Bolile la care este predispus copilul tau in functie de luna nasterii

Exista nenumarate lucruri care influenteaza dezvoltarea bebelusului tau in pantec, primul dintre acestea fiind alimentatia ta in perioada sarcinii; copiii nascuti in timpul foametei sunt mai fragili si mai sensibili si chiar si in cazul bebelusilor nascuti in tari dezvoltate, acolo unde exista mancare din belsug, nutritia mamelor saraca in proteine, in vitamina C, sau vitamina D, poate afecta dezvoltarea normala a creierului, inimii, sau a structurii osoase a copilului.

Virusii de natura sezoniera, in special gripa, pot afecta sanatatea mamei, dar si dezvoltarea fatului.

In lunile de iarna, viitoarele mamici pot suferi de tulburari afective, sau astenii, din cauza zilelor scurte si noptilor lungi nivelul serotoninei poate sa scada in creierul matern, conducand la un efect similar asupra bebelusului.

Conform unor studii recente, efectuate de cercetatori ai Universitatii din Alicante Spania, pe un esantion de 30000 de persoane, atat barbati, cat si femei, luna in care esti nascut poate influenta tipul de afectiuni de care suferi.

Copiii nascuti primavara

Copiii nascuti primavara sunt predispusi la depresie

Martie - Cei nascuti in luna martie sunt predispusi la cataracta, afectiuni cardiace si astm - in cazul persoanelor de sex masculin; Constipatia, Reumatismul si artrita, au descoperit cercetatorii, afecteaza femeile nascute in aceasta luna.

Aprilie – barbatii nascuti in aceasta luna sufera de astm, osteoporoza si probleme tiroidine, in timp ce femeile sufera de bronsite, osteoporoza si pot fi afectate de tumori.

Mai – diabetul, depresia si astmul pot sa afecteze barbatii nascuti in Mai, iar femeile nascute in aceasta luna sunt predispose constipatiei, alergiilor cronice si osteoporozei.

Copiii nascuti vara

Copiii nascuti vara pot suferi de ciclotimie, alternand starile de dispozitie, de la manie la depresie.

Iunie – cei nascuti in aceasta luna sunt predispusi, spun cercetatorii, la afectiuni cardiace, cataracta si bronsite cronice, in cazul barbatilor, pe cand femeile pot suferi de artrita, reumatism si incontinenta urinara.

Iulie – studiul a relevat ca atat barbatii, cat si femeile nascute in aceasta luna sufera de astm si tumori, barbatii fiind predispusi la artrita, iar femeile la dureri cronice de gat.

August – Persoanele de sex feminin nascute in luna august, sunt predispuse la artrita si reumatism, dar si la trombi (cheaguri de sange); barbatii sufera in general de probleme ale glandei tiroide, astm si osteoporoza.

Copiii nascuti toamna

Copiii nascuti toamna sunt mai echilibrati, sufera foarte rar de depresii, dar pot fi irascibili

Septembrie – atat barbatii cat si femeile tind sa sufere de osteoporoza si probleme tiroidiene, barbatii de astm, in timp ce femeile sunt predispuse la tumori maligne.

Octombrie – ambele sexe pot fi afectate de osteoporoza, femeile prezinta anemii si colesterol crescut, iar barbatii sunt predispusi la migrene si osteoporoza.

Noiembrie – rezultatul studiului arata ca batbatii nascuti in aceasta luna sufera de probleme cronice de piele, afectiuni cardiace si probleme tiroidine; femeile sunt predispuse la constipatie, infarct si vene varicoase.

Copiii nascuti iarna

Copiii nascuti iarna sunt mai predispusi afectiunilor psihice si depresiei, dar mai putin irascibili decat cei ce se nasc toamna

Decembrie – barbatii nascuti in luna decembrie pot suferi de cataracta, depresie si afectiuni cardiace, iar femeile de astm, trombi si bronsita cronica.

Ianuarie – ulcere stomacale, dureri de spate si constipatia sunt afectiunile ce pot afecta persoanele de sex masculin nascute in aceasta luna, migrena, infarctul si problemele legate de menopauza fiind boli la care femeile nascute in Ianuarie sunt predispuse, conform rezultatelor studiului.

Februarie – atat barbatii, cat si femeile au o predispozitie catre osteoporoza si afectiuni tiroidiene, femeile fiind afectate si de trombi , in timp ce barbatii pot suferi afectiuni cardiace.

Factorii care influenteaza diferentele dintre lunile anului

Cercetatorii cred ca afectiunile de sezon ar putea fi cauza diferentelor dintre lunile anului, de exemplu lipsa in primele luni de viata a luminii solare, care influenteaza productia de Vitamina D din organism, poate avea efecte pe termen lung asupra sanatatii mentale, dar si fizice a unei persoane; vitamina D este recunoscuta ca avand un rol important in evolutia genetica.

"Luna in care te nasti poate fi un indicator al perioadelor de expunere timpurie in fata unor factori cum sunt expunerea la razele ultraviolete, schimbari de temperatura, virusi de sezon, sau alergii, care pot influenta dezvoltarea fatului in uter, precum si a nou nascutului in primele luni de viata; diferentele afectiunilor in functie de sex pot fi cauzate de o vulnerabilitate diferita a barbatilor si femeilor in fata acestor factori timpurii de expunere", sustine profesorul Jose Antonio Quesada, conducatorul echipei de cercetare a studiului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate Boli Luna nastere copil

Articole recomandate

Citeste si despre